Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμια24ωρη λειτουργία περιφερειακών αεροδρομίων με μεγάλη τουριστική κίνηση
Συνάντηση Πετραλιά-Λιάπη

24ωρη λειτουργία περιφερειακών αεροδρομίων με μεγάλη τουριστική κίνηση

Ενέργειες βελτίωσης της εικόνας των περιφερειακών αεροδρομίων, προκειμένου να μην ταλαιπωρείται το επιβατικό κοινό και ειδικότερα οι τουρίστες, οι οποίοι κατά 80% επισκέπτονται την Ελλάδα αεροπορικώς, όπως επίσης και την 24ωρη λειτουργία ορισμένων περιφερειακών αεροδρομίων, προκειμένου να διευκολυνθεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η αυξημένη κίνηση…

Ενέργειες βελτίωσης της εικόνας των περιφερειακών αεροδρομίων, προκειμένου να μην ταλαιπωρείται το επιβατικό κοινό και ειδικότερα οι τουρίστες, οι οποίοι κατά 80% επισκέπτονται την Ελλάδα αεροπορικώς, όπως επίσης<...>και την 24ωρη λειτουργία ορισμένων περιφερειακών αεροδρομίων, προκειμένου να διευκολυνθεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η αυξημένη κίνηση, ανακοίνωσαν χτες μετά τη συνάντηση τους οι υπουργοί Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης.

Συγκεκριμένα, σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν σε ορισμένα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας μερικές τέντες και μερικοί χώροι υποδοχής, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι επιβάτες, ενώ υπό εξέταση βρίσκεται και το θέμα του περιορισμού του κόστους των πτήσεων κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών.

Όσον αφορά στο θέμα της 24ωρης λειτουργίας των περιφερειακών αεροδρομίων ο κ. Λιάπης, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι απατείται και η συμβολή του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να αποκτηθεί το ανθρώπινο δυναμικό και να επανδρωθούν τα αεροδρόμια, ώστε να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους.

Τέλος, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν στη συγκρότηση Επιτροπής, αποτελούμενης από Γενικούς Γραμματείς και παράγοντες των δύο υπουργείων, έργο της οποίας θα είναι η συζήτηση θεμάτων, ανάλυση των υφιστάμενων καταστάσεων και πρόταση λύσεων σε θέματα σχετικά με τις μεταφορές και τον τουρισμό.

Στη συνάντηση, από το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης συμμετείχαν η Γ. Γραμματέας κυρία Μαρία Γιαννίρη, ο Ειδικός Γραμματέας κ. Χάρης Κοκκώσης, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Λαμπαδάριος, και ο Γ. Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Αθανάσιος Οικονόμου. Από το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών συμμετείχαν οι Γενικοί Γραμματείς, κ.κ. Κων/νος Σταυρόπουλος και Σίμος Σιμόπουλος και ο Διοικητής της ΥΠΑ, κ. Γιάννης Ανδριανόπουλος. Επίσης, συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί και της Ομοσπονδίας Τουριστικών Λεωφορείων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024