Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑΝΔΩ: Πρόγραμμα Archi-Med για την προώθηση του ποιοτικού τουρισμού

ΑΝΔΩ: Πρόγραμμα Archi-Med για την προώθηση του ποιοτικού τουρισμού

ΡΟΔΟΣ – Η Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου Α.Ε, ΑΝΔΩ, υλοποιεί το πρόγραμμα Archi-Med με στόχο την προώθηση του ποιοτικού τουρισμού, στα πλαίσια του άρθρου 10 του ΕΤΠΑ. Η πιλοτική ενέργεια Archi-Med υλοποιείται […]

ΡΟΔΟΣ – Η Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου Α.Ε, ΑΝΔΩ<.>, υλοποιεί το πρόγραμμα Archi-Med με στόχο την προώθηση του ποιοτικού τουρισμού, στα πλαίσια<...> του άρθρου 10 του ΕΤΠΑ. Η πιλοτική ενέργεια Archi-Med υλοποιείται με διεθνική συνεργασία Ελλάδας και Ιταλίας και το πρόγραμμα ονομάζεται 'Τα λιμάνια του Οδυσσέα'. Μεταξύ των στόχων της είναι η βελτίωση των τοπικών συνθηκών που θα στηρίξουν την αειφόρο ανάπτυξη του τουρισμού. Η τέταρτη δράση αφορά την ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού, και την υλοποίηση της έχει αναλάβει η ΑΝΔΩ.
Όπως δήλωσε στο TDN ο κ. Στάθης Κουσουρνάς, διευθυντής της ΑΝΔΩ Α.Ε. το έργο περιλαμβάνει ενέργειες όπως:

  • Δημιουργία τουριστικού οδηγού μέσω εντύπων, πολυμέσων και ιστοσελίδων για την προβολή των τουριστικών πόρων με εικονικές διαδρομές αρχαιολογικού, περιβαλλοντικού, και γαστρονομικού ενδιαφέροντος.
  • Δημιουργία τουριστικών περιπτέρων πληροφόρησης στα λιμάνια της Ρόδου, της Κω, και της Πάτμου, με πληροφορίες για τις περιοχές της ενδοχώρας προς επίσκεψη βάσει αντίστοιχων θεμάτων διαδρομών.
  • Προβολή διαφήμισης
  • Πιλοτική Δράση

Η περιοχή παρέμβασης του προγράμματος 'Τα λιμάνια του Οδυσσέα' είναι για την Ελλάδα, τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες. Για τα Δωδεκάνησα συγκεκριμένα είναι τα νησιά Ρόδος, Σύμη, Κως, Νίσυρος, Πάτμος, και Λειψοί. Κύριοι σταθμοί είναι τα μεγάλα νησιά τα οποία συνδέονται με τα μικρότερα γειτονικά και έχουν μάλιστα καθημερινή συγκοινωνία. Το έργο βρίσκεται στη φάση συλλογής των στοιχείων για τη δημιουργία διαδρομών στις θεματικές ενότητες:

  • Πολιτισμός
  • Περιβάλλον
  • Τοπικά προϊόντα, και γαστρονομία

Μέσω του προγράμματος θα προβληθούν επίσης στοιχεία ασφάλειας λιμανιών. Οι επιμέρους ενέργειες του έργου υλοποιούνται με συνεργασία μες αρμόδιους φορείς ώστε να εξασφαλισθεί η ποιότητα και η αξιοπιστία των τελικών αποτελεσμάτης Δράσης. Το σύνολο ενεργειώνου αναμένενα ολοκληρωτον Ιούνιο 2001.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024