Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΑπολογισμός δράσεων του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για την τελευταία διετία

Απολογισμός δράσεων του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για την τελευταία διετία

Στα πεπραγμένα και τις δραστηριότητες του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης την τελευταία διετία αναφέρθηκε χτες, Τρίτη 7 Μαρτίου 2006, η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, η οποία ανέπτυξε παράλληλα τους στόχους και τις δράσεις του Υπουργείου για το μέλλον, στα πλαίσια συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου..

Στα πεπραγμένα και τις δραστηριότητες του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης την τελευταία διετία αναφέρθηκε χτες, Τρίτη 7 Μαρτίου 2006, η Υπουργός Τουριστικής<...>Ανάπτυξης, κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, η οποία ανέπτυξε παράλληλα τους στόχους και τις δράσεις του Υπουργείου για το μέλλον, στα πλαίσια συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Η κ. Πετραλιά σημείωσε ότι στα τελευταία δύο χρόνια διπλασιάστηκε η δαπάνη προβολής και επικοινωνίας της χώρας και, μετά και την επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, σημειώθηκε αύξηση στο τουριστικό ρεύμα το 2005 σε απόλυτους αριθμούς, ποιότητα και εισπράξεις.

Υπογράμμισε τη συμβολή της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η μετα-ολυμπιακή Ελλάδα θα καταφέρει να ακολουθήσει τα νέα τουριστικά ρεύματα της εποχής και να βελτιώσει το τουριστικό μας προϊόν, με στόχο την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα”.

Η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, στο σύντομο απολογισμό έργου του Υπουργείου, ανέδειξε τα κεντρικά σημεία του έργου της προηγούμενης διετίας. Μεταξύ αυτών, ανέφερε τα ακόλουθα:


  • Τριπλασιάσθηκε και αναβαθμίστηκε ποιοτικά η ελληνική παρουσία σε διεθνείς εκθέσεις και διεθνή φόρα.

  • Αυξήθηκε ο εσωτερικός τουρισμός με την ενίσχυση των νομαρχιών και της περιφέρειας με τη γνωστή διαφημιστική καμπάνια “μένουμε Ελλάδα”. Παράλληλα επιδοτήθηκαν οι νομαρχίες και συντονίζεται η προβολή της περιφέρειας.
  • Απλοποιούνται οι διαδικασίες έκδοσης δικαιολογητικών για σειρά γραφειοκρατικών διατυπώσεων στον τομέα των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων.

  • Επιδοτήθηκε και συνεχίζεται ο εκσυγχρονισμός των Τουριστικών λεωφορείων.
  • Προχώρησε η κατασκευή 9 Τουριστικών αγκυροβολιών, ενώ άλλες 9 μαρίνες οδηγούνται προς δημοπράτηση.
  • Ξεκίνησε η ανάπτυξη νέων μορφών Τουρισμού όπως ο Προσκυνηματικός, ο Αγροτουρισμός, ο Αθλητικός, ο Συνεδριακός, ο Ιαματικός.
  • Ενισχύθηκε το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, στο πλαίσιο του οποίου 106.000 Έλληνες και Ελληνίδες έκαναν το 2005 διακοπές.
  • Ξεκίνησε η κατασκευή `οικοτουριστικών μονοπατιών` και η επιδότηση και ο εκσυγχρονισμός των εστιατορίων που προσφέρουν αποκλειστικά ελληνική διατροφή.
  • Στην τελική ευθεία βρίσκεται η επεξεργασία δύο σημαντικών νομοσχεδίων, για τον Ιαματικό Τουρισμό και για τον Αγροτουρισμό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024