Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΠετραλιά: Το γκολφ μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος
2ο Διεθνές Τουρνουά Γκολφ “Aegean Airlines Pro-Am”

Πετραλιά: Το γκολφ μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος

Τα συγχαρητήρια της στους διοργανωτές του 2ου Διεθνούς Τουρνουά Γκολφ ‘Aegean Airlines Pro-Am’, που διεξήχθη για δεύτερη χρονιά φέτος στην Κρήτη, έδωσε την Κυριακή η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, μιλώντας στην τελετή λήξης, επισημαίνοντας παράλληλα τη μεγάλη βαρύτητα που δίνει το υπουργείο σε τέτοιες εκδηλώσεις, που προβάλλουν σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο τον τουρισμό μας…

Τα συγχαρητήρια της στους διοργανωτές του 2ου Διεθνούς Τουρνουά Γκολφ “Aegean Airlines Pro-Am”, που διεξήχθη για δεύτερη χρονιά φέτος στην Κρήτη, έδωσε την Κυριακή η υπουργός Τουριστικής<…>Ανάπτυξης, κα Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, μιλώντας στην τελετή λήξης, επισημαίνοντας παράλληλα τη μεγάλη βαρύτητα που δίνει το υπουργείο σε τέτοιες εκδηλώσεις, που προβάλλουν σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο τον τουρισμό μας. “Το γκολφ” τόνισε “αποτελεί έναν από τους παράγοντες που μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση και τον εμπλουτισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος”.

Η ανάπτυξη του γκολφ, ως τουριστική υποδομή, ανέφερε μεταξύ άλλων η υπουργός:

  • Μπορεί να ασκήσει άμεση και καταλυτική επίδραση στην ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού, αφού συντελεί στον εμπλουτισμό, στον εκσυγχρονισμό, στην ανάπτυξη της συνολικής τουριστικής εμπειρίας, του συνολικού «ελληνικού τουριστικού προϊόντος».
  • Συμβάλλει καθοριστικά στην αναμόρφωση του ελληνικού τουριστικού μοντέλου και στην προσαρμογή του στις απαιτήσεις και τις τάσεις που επικρατούν στον τουρισμό παγκοσμίως.
  • Ενισχύει την προσπάθεια για μετατροπή της Ελλάδας σε 12-μηνο τουριστικό προορισμό, κάτι που αποτελεί σταθερό και κεντρικό στόχο της πολιτικής μας για την τουριστική ανάπτυξη.
  • Συνδέεται με την ενίσχυση πολλών άλλων τομέων τουριστικής και όχι μόνο δραστηριότητας, όπως είναι η αγορά ακινήτων, η ανέγερση τουριστικών υποδομών και κατοικιών υψηλού επίπεδου πάντοτε με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και στην πολιτιστική κληρονομιά των τοπικών κοινωνιών, τη τόνωση της εμπορικής κίνησης αλλά και της τοπικής οικονομίας γενικότερα.
  • Απευθύνεται σε μια ολοένα και αυξανόμενη και κυρίως εύπορη ομάδα ανθρώπων από όλο τον κόσμο, που επιζητούν την ποιότητα στην παραμονή τους, την ψυχαγωγία τους και τους χώρους άθλησής τους.

“Δεν είναι τυχαίο άλλωστε”, σημείωσε η κα Πετραλιά, “ότι η συγκεκριμένη τουριστική αγορά γνωρίζει διεθνώς σημαντική ανάπτυξη. Ο ανταγωνισμός στην περιοχή της Μεσογείου είναι ήδη πολύ σκληρός και αναμένεται να γίνει ακόμα σκληρότερος. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Πορτογαλία λειτουργούν πάνω από 1.000 γήπεδα γκολφ, ενώ πρόκειται για ένα άθλημα ιδιαίτερα διαδεδομένο στις αγορές με μεγάλη τουριστική σημασία για τη χώρα μας”.

“Με τις νέες επενδύσεις στο γκολφ η χώρα μας μπαίνει δυναμικά στον ανταγωνισμό και σε αυτή την κρίσιμη και ιδιαίτερα προσοδοφόρο τουριστική αγορά. Είμαι βέβαιη ότι η Ελλάδα του 2010 και της επόμενης δεκαετίας μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό προορισμό για γκολφ στην Μεσόγειο συμπλήρωσε.

Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κα. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, αφού απένειμε το βραβείο στον Σουηδό νικητή του τουρνουά Henrik Engbabl δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες: “Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε ένα από τα πιο ωραία γκολφ του κόσμου όχι μόνο της Ελλάδας και εύχομαι να είχε η Ελλάδα πολλά τέτοια γκολφ. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος που είναι την Τρίτη, θέλω να επισημάνω ότι μέσα στη συλλογιστική μας για τη δημιουργία golf στην Ελλάδα αυτό που προέχει είναι ο σεβασμός του περιβάλλοντος. Ήδη σε αυτό εδώ το γκολφ που βρισκόμαστε η ανάπτυξη της χλωρίδας και της πανίδας δείχνουν ότι ένα γκολφ εκτός από την δυνατότητα που δίνει για τον Τουρισμό του γκολφ, και τους golfers να ασκήσουν το σπορ που θέλουν, επιτρέπει και στο οικοσύστημα να αναπτυχθεί.

Το 2ο τουρνουά γκολφ ‘Pro am’, που σήμερα είμαστε εδώ για να τιμήσουμε είναι πραγματικά εντυπωσιακό με 450 παίκτες από όλο τον κόσμο οι οποίοι είναι ενθουσιασμένοι και διαπιστώνουν ότι η Ελλάδα είναι ένας μοναδικός τόπος. Ένας τόπος που οφείλουμε να τον αξιοποιήσουμε και με αυτή την νέα μορφή του Τουρισμού, που είναι το γκολφ. Μάλιστα, και στο ειδικό χωροταξικό του Τουρισμού δίνουμε την δυνατότητα της δημιουργίας των γκολφ με τουριστικές κατοικίες, αλλά πάντοτε μέσα σε πολύ αυστηρά πλαίσια μιας τουριστικής εγκατάστασης”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024