Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑύξηση 180% των Τούρκων επισκεπτών στην Ελλάδα
Επίσκεψη του Π. Γερουλάνου σε Κωνσταντινούπολη - Αλικαρνασσό

Αύξηση 180% των Τούρκων επισκεπτών στην Ελλάδα

Επίσκεψη-αστραπή στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, για την προώθηση της τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας. Ο υπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού συναντήθηκε με τον Tούρκο

Επίσκεψη-αστραπή στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, για την προώθηση της<...> τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας.

Ο υπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού συναντήθηκε με τον Tούρκο ομόλογό του κ. Ερτογκούλ Γκιουνάι και συζήτησαν σχετικά με τις δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών στον τουρισμό. Τα μέχρι τώρα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, καθώς το 2010 οι αφίξεις των Τούρκων επισκεπτών στη χώρα μας έφτασαν τις 561.198 έναντι 200.348 το 2009 σημειώνοντας αύξηση ύψους 180%.

Οι δυο άνδρες μίλησαν για την ανάγκη “συμμαχίας” στον τουριστικό τομέα, όπως στην κρουαζιέρα, τον πολιτιστικό και τον θρησκευτικό τουρισμό και στην τουριστική εκπαίδευση.

Ο κ. Γερουλάνος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η “συμμαχία” των δύο χωρών στον τουριστικό τομέα μπορεί να γίνει το “κλειδί” για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Παράλληλα ξεκαθάρισε στον Tούρκο ομόλογό του ότι η ελληνική κυβέρνηση πιέζει την Ε.Ε προκειμένου να δώσει λύση στο θέμα της βίζας. Ανέφερε δε ότι αντιδρούν ορισμένες χώρες στην Ε.Ε. που δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει ακριβώς καθώς ελάχιστοι είναι εκείνοι που μπαίνουν στην Ελλάδα με βίζα και δεν επιστρέφουν στην Τουρκία.

“Η κατάσταση αυτή δημιουργεί προβλήματα στον τουρισμό και ελπίζουμε σύντομα να επιλυθεί το πρόβλημα”, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού. Στη συνέχεια συζητήθηκε η συνεργασία των δυο χωρών με την προώθηση κοινών τουριστικών πακέτων προς νέες αγορές όπως π.χ. Κίνα, ΗΠΑ, Ιαπωνία και Ινδία. Αμέσως μετά ο υπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού μαζί με τον Tούρκο ομόλογό του έδωσαν το παρών στο μουσείο Sakip Sabanci για τα εγκαίνια έκθεσης με θέμα “Κυκλάδες και Δυτική Μικρά Ασία στην 3η χιλιετία π.Χ.”

Χθες ο κ. Γερουλάνος μεταβαίνει στην Αλικαρνασσό όπου είχε σημαντικές επαφές με τουριστικούς παράγοντες και αρχές της πόλης. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στις επαφές που θα έχει στο Επιμελητήριο με τους tours operators, ενώ αμέσως μετά σε μια συμβολική κίνηση θα αναχωρήσει από το λιμάνι της Αλικαρνασσού για την Κω με ελληνικό τουριστικό πλοίο όπου θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς και θα γευματίσει με τους τουριστικούς πράκτορες που εργάζονται στο νησί.

12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024
08/07/2024
05/07/2024