Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΧηνόπουλος: `Αλυτα τα περισσότερα προβλήματα των Ημερόπλοιων
Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματικών Τουριστικών Ημερόπλοων Σκαφών

Χηνόπουλος: `Αλυτα τα περισσότερα προβλήματα των Ημερόπλοιων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2007, στην αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματικών Τουριστικών Ημερόπλοων Σκαφών (Π.Ε.Ν.Ε.Τ.Η.Σ.). ΣτηνΣυνέλευση, παρευρέθηκαν μέλη […]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2007, στην αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματικών Τουριστικών Ημερόπλοων Σκαφών (Π.Ε.Ν.Ε.Τ.Η.Σ.). Στην<...>Συνέλευση, παρευρέθηκαν μέλη – πλοιοκτήτες απ’ όλη την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της οποίας πρόβαλαν και συζήτησαν τα προβλήματα και τα θέματα, που τους απασχόλησαν την παρελθούσα τουριστική περίοδο.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης, κ. Αθαν. Χηνόπουλος, τόνισε την κρίση που περνάνε τα Ημερόπλοια, αφού όπως ανέφερε “τα περισσότερα από τα προβλήματα που υπήρχαν, παραμένουν άλυτα, ενώ συνεχώς αυξάνονται, εξ’ αιτίας της προκλητικής αδιαφορίας του Υ.Ε.Ν.”.
Έχουν δοθεί επανειλημμένα υπομνήματα στην προηγούμενη, αλλά και στη νέα πολιτική ηγεσία με όλα τα αιτήματα της Ένωσης, και αναμένεται να κληθεί σε σύσκεψη με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υ.Ε.Ν. Ο Πρόεδρος της Ένωσης, κ. Χηνόπουλος, μεταξύ άλλων τόνισε ότι με ενέργειες της Ένωσης:


  • Βελτιώθηκε η οργανική σύνθεση των Ημεροπλοίων για πλόες μέχρι 6 ν.μ.
  • Επιτεύχθηκε η ένταξη των Ημεροπλοίων στο πρόγραμμα επιδότησης και εγγυοδοσίας δανείου μέσω Τ.Ε.Μ.Π.Ε.
  • Καταργήθηκε η επιβολή του ΕΚΟΕΜΝ στο ναύλο των επιβατών, σύμφωνα με την άποψη των νομικών συμβούλων της Ένωσης.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, επισημάνθηκε πως “οι 800 περίπου μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Π.Ε.Ν.Ε.Τ.Η.Σ., με τα 1000 περίπου πλοία τους, που απασχολούν 4.000 ναυτικούς, με τη στάση της πολιτείας οδηγούνται στον αφανισμό, αν δεν παρέμβει άμεσα το Υ.Ε.Ν.”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024