Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔ. Πολλάλης: Η τουριστική σεζόν του 2011 θα κινηθεί πάνω από 5% στις αφίξεις εξωτερικού
Θετική μεταβολή λόγω της συνεχιζόμενης αναταραχής σε τουριστικούς προορισμούς της Β. Αφρικής

Δ. Πολλάλης: Η τουριστική σεζόν του 2011 θα κινηθεί πάνω από 5% στις αφίξεις εξωτερικού

“Οι επιπτώσεις που προκάλεσε η οικονομική συγκυρία, αλλά και όλοι εκείνοι οι αρνητικοί εσωτερικοί παράγοντες που αμαύρωσαν την εικόνα της χώρα μας στο εξωτερικό, είχαν ως αποτέλεσμα την πτωτική τάση […]

“Οι επιπτώσεις που προκάλεσε η οικονομική συγκυρία, αλλά και όλοι εκείνοι οι αρνητικοί εσωτερικοί παράγοντες που αμαύρωσαν την εικόνα της χώρα μας στο<...> εξωτερικό, είχαν ως αποτέλεσμα την πτωτική τάση του τουρισμού κατά το 2010, με επιδόσεις ιδιαίτερα χαμηλές, τόσο σε επίπεδο αφίξεων όσο και σε επίπεδο εισπράξεων.Θεωρείται παρακινδυνευμένο και αρκούντως πρόωρο, να δοθεί μια ασφαλής εκτίμηση σε σχέση με την πορεία του ελληνικού τουρισμού για την χρονιά που διανύουμε”, σχολιάζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας και σύμβουλος Διοικούσας Επιτροπής του ΞΕΕ κ. Δημήτρης Πολλάλης.

“Αισιόδοξες είναι οι ενδείξεις με πιθανότητα διψήφια αύξηση της τουριστικής κίνησης φέτος στη χώρα μας, καθώς οι κρατήσεις που καταγράφονται αυτή την περίοδο είναι βελτιωμένες σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες χρονιές κάμψης.

Η θετική αυτή μεταβολή είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης αναταραχής και της πολιτικής ρευστότητας που επικρατεί στους τουριστικούς προορισμούς της Β. Αφρικής και ειδικά την Αίγυπτο και την Τυνησία, όπου σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία, 4,5 εκατ. τουρίστες είναι πιθανότερο να αναζητήσουν εκτός Αιγύπτου και Τυνησίας εναλλακτικούς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Ελλάδα, η Τουρκία και η Ισπανία.

Aλλος ένας παράγοντας της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού, αλλά και στοιχείο ενδυνάμωσης της αισιοδοξίας ως προς την επικείμενη αύξηση της τουριστικής κίνησης για το 2011, είναι η ποσοστιαία μείωση του τουριστικού ΦΠΑ κατά 4,5% στη διαμονή”.

Τέλος, ο κ. Πολλάλης σημειώνει ότι σε δύσκολους οικονομικά καιρούς η μείωση του ΦΠΑ στην τουριστική διαμονή θα δώσει ώθηση στην ζήτηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά στην ανέλιξη της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό, αλλά και θα συμβάλλει κατά τουλάχιστον 630 εκατ. ευρώ στην άνοδο των τουριστικών εισπράξεων της χώρας από τον εισερχόμενο τουρισμό.

“Με βάση τις τρέχουσες ενδείξεις, η εξέλιξη της τουριστικής σεζόν για το 2011, εκτιμάται ότι θα κινηθεί ανοδικά σε ποσοστό μεγαλύτερο του 5% στις αφίξεις από το εξωτερικό. Παρόλα αυτά, η εξέλιξη αυτή δε θα μπορέσει να καλύψει τη μείωση του 20% που υπέστη κατά την τελευταία διετία ο τζίρος των ξενοδοχείων”.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023