Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔημιουργία νέου θεσμού για την προώθηση κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα

Δημιουργία νέου θεσμού για την προώθηση κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα

Τη δημιουργία ενός καινούργιου θεσμού, του `one stop shop` όπως λέγεται, όπου οι κινηματογραφικοί παραγωγοί θα έχουν άμεση επαφή και όλες τις διευκολύνσεις, για να γυρίσουν μεγάλες ταινίες στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος

Τη δημιουργία ενός καινούργιου θεσμού, του `one stop shop` όπως λέγεται, όπου οι κινηματογραφικοί παραγωγοί <...>θα έχουν άμεση επαφή και όλες τις διευκολύνσεις, για να γυρίσουν μεγάλες ταινίες στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, στα πλαίσια συνάντησης, που πραγματοποίησε χτες με τον Πρωθυπουργό της χώρας μας, κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ειδικότερα, ο Υπουργός ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τα δύο τέτοια προγράμματα, που όπως είπε, βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Η Ελλάδα πρέπει να βγει ανταγωνιστικά στο διεθνές περιβάλλον, αφού διαθέτει ένα ανεπανάληπτο περιβάλλον, έναν εξαίρετο φιλόξενο κόσμο και τον πολιτισμό της” σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά το πέρας της συνάντησης, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι “η Ελλάδα προσφέρεται για τέτοιου είδους επενδυτικές δραστηριότητες, όχι όμως μονάχα από την πλευρά του κινηματογράφου”.

Σχετικά με τη δημιουργία πίστας Φόρμουλα 1 στη χώρα μας, για την οποία έχουν δοθεί αρκετά χρήματα, αλλά παραμένει ανεκμετάλλευτη, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι “το θέμα έχει απασχολήσει σοβαρά το Υπουργείο, έχει βρεθεί ο χώρος, στη Βοιωτία, αλλά προς το παρόν δεν μπορεί να κάνει σχετικές ανακοινώσεις, γιατί μια τέτοια επένδυση, που θα αποτελέσει κάλλιστα και ένα ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό τουριστών, χρειάζεται σοβαρότητα και καλή προετοιμασία”.

Όσον αφορά στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι “για να μπορέσουμε να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο, κάτι που θα είναι σωτήριο για τον ελληνικό τουρισμό, αλλά και για την οικονομία και την αναπτυξιακή μας πολιτική, πρέπει να προωθηθούν το συντομότερο δυνατόν προγράμματα εναλλακτικών μορφών τουρισμού“. Ακόμα, συμπλήρωσε ότι “συγχρόνως πρέπει να νοικοκυρέψουμε τον τόπο μας. Και εάν μου επιτρέπετε μια παρατήρηση, πριν φτάσουμε σε αυτό που λέμε `ποιοτική επανάσταση` – γιατί αυτό θα κρίνει το μέλλον του ελληνικού τουρισμού – χρειάζεται νοικοκύρεμα της Ελλάδος. Λέω χαρακτηριστικά, σκούπα, φαράσι και μπογιά. Πρέπει όποιος έρχεται εδώ, να βρίσκει μία χώρα πολιτισμένη. Οι εμπειρίες που έχουμε ζήσει, πάνω από όλα ως Έλληνες πολίτες, δείχνουν ότι κάποια κομμάτια της χώρας μας έχουν αναπτυχθεί, κάποια άλλα όμως έχουν μείνει πίσω. Και πολύ ορθά η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος στην ανάπτυξη της ελληνικής υπαίθρου και της ελληνικής περιφέρειας”.

Τέλος, σε ερώτηση δημοσιογράφων, σχετικά με τις διευκολύνσεις, που θα παρέχονται στους παραγωγούς, που επιθυμούν να γυρίσουν ταινία στην Ελλάδα, με αφορμή και τις 75 κλήσεις, που εισέπραξαν από το δήμο Σαντορίνης, οι παραγωγοί μιας ταινίας κατά το παρελθόν, ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι “η δημιουργία του νέου αυτού θεσμού έρχεται να μειώσει όλα αυτά τα άσχημα συμβάντα, ανοίγοντας νέο δρόμο επικοινωνίας με όσους θέλουν να γυρίσουν κάποια μεγάλη ταινία στην Ελλάδα”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024