Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔημήτρης Αβραμόπουλος: Πλούσια σε νομοθετικό έργο η επόμενη χρονιά

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Πλούσια σε νομοθετικό έργο η επόμενη χρονιά

ΑΠΟΣΤΟΛΗ PHILOXENIA: “Η φετινή επιτυχία στην πορεία του ελληνικού τουρισμού, συνιστά ευθύνη για τα επόμενα χρόνια. Βλέπουμε σε βάθος χρόνου,μεθοδεύουμε, προγραμματίζουμε και δουλεύουμε συστηματικά”. Αυτό τόνισε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης […]

ΑΠΟΣΤΟΛΗ PHILOXENIA: “Η φετινή επιτυχία στην πορεία του ελληνικού τουρισμού, συνιστά ευθύνη για τα επόμενα χρόνια. Βλέπουμε σε βάθος χρόνου,<...>μεθοδεύουμε, προγραμματίζουμε και δουλεύουμε συστηματικά”. Αυτό τόνισε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας σε Συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε, στο πλαίσιο της 21ης Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης Philoxenia 2005.

Ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε, ότι “για την υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί προωθείται η τουριστική μεταρρύθμιση, η οποία βασίζεται σε μια σύγχρονη αντίληψη για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού”.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Υπουργός “στόχος του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης είναι εντός της επόμενης δεκαετίας να αυξηθεί κατά 30% – 35% η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα και ο τουρισμός να συμβάλλει κατά 25% στο Α.Ε.Π.από 18% που είναι σήμερα”.

Αναφερόμενος στα θετικά αποτελέσματα της φετινής χρονιάς για τον ελληνικό τουρισμό, ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε, ότι “πρόκειται για μια συνολική επιτυχία που βασίζεται σε στοχευμένες πολιτικές, στην επικοινωνιακή στρατηγική και σε μια συλλογική προσπάθεια με την κινητοποίηση όλων των φορέων του τουριστικού κλάδου”.

Στο πλαίσιο των άμεσων ενεργειών ανακοίνωσε, ότι “βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας – και θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή – πολυνομοσχέδιο, με το οποίο θα προωθούνται θέματα που αφορούν στον ιαματικό τουρισμό, την “απόσυρση” παλαιών ξενοδοχείων καθώς και άλλες ρυθμίσεις, που αναμένεται ότι θα δώσουν σημαντική ώθηση και στον τομέα των επενδύσεων με τα ειδικά κίνητρα που θα θεσπισθούν”.

“Η χρονιά που έρχεται” τόνισε ο Υπουργός “θα είναι πλούσια σε νομοθετικό έργο, γιατί” όπως είπε, “εάν δεν διαμορφωθεί ένα πλαίσιο που θα θωρακίζει την πολιτική του Υπουργείου θα είναι ατελέσφορη η όποια προσπάθεια αναληφθεί”. “Σημαντικό στοιχείο”, υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος, “της νέας τουριστικής πολιτικής αποτελεί η έγκαιρη και στοχευμένη διαφημιστική καμπάνια, που εφαρμόστηκε με απόλυτα θετικά αποτελέσματα για το 2005 και ήδη έχει αρχίσει για το 2006, στις μεγάλες πόλεις του κόσμου”. Όπως είπε ο κ. Αβραμόπουλος “η χώρα μας είναι ίσως η πρώτη χώρα που ξεκινά τόσο έγκαιρα τη διαφημιστική της εκστρατεία, η οποία και θα ενταθεί στους επόμενους μήνες”.

Νωρίτερα χτες πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, υπό την Προεδρία του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης και με τη συμμετοχή του Υφυπουργού κ. Αναστάσιου Λιάσκου και του Προέδρου του ΕΟΤ κ. Αριστείδη Καλογερόπουλου-Στράτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού, με αντικείμενο τη γενικότερη πορεία του ελληνικού τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024