Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΔυναμική η προβολή της Κέρκυρας στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου
ΕΟΤ Τόκυο

Δυναμική η προβολή της Κέρκυρας στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου

Είναι καθολικά γνωστό ότι οι Ιάπωνες είναι λάτρεις των μνημείων Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, επιλέγοντας κάθε χρόνο τον προορισμό των διακοπών τους, μέσω του καταλόγου, που δημοσιεύει η UNESCO. Το γεγονός, ωστόσο, που δεν έγινε γνωστό στην Ελλάδα, είναι ότι σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου…

Είναι καθολικά γνωστό ότι οι Ιάπωνες είναι λάτρεις των μνημείων Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, επιλέγοντας κάθε χρόνο τον προορισμό των διακοπών τους, μέσω του καταλόγου, που δημοσιεύει η UNESCO. Το γεγονός, ωστόσο, που δεν έγινε<...>γνωστό στην Ελλάδα, είναι ότι σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, στα τέλη του προηγούμενου έτους, η Κέρκυρα κατέκτησε τη δεύτερη θέση, στις προτιμήσεις των Ιαπώνων, μεταξύ των Μνημείων που εντάχθηκαν στη λίστα της UNESCO, κατά τη διάρκεια του 2007.

Το γραφείο του ΕΟΤ στο Τόκυο, αξιοποιώντας την ευκαιρία, επικοινώνησε άμεσα με τους υπευθύνους των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών πρακτορείων στην Ιαπωνία και πέτυχε τη δημιουργία, για πρώτη φορά, συνδυαστικών «πακέτων» για την Κέρκυρα, τα λοιπά νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο.

Παράλληλα, στοχεύοντας στην μεγαλύτερη προβολή της Κέρκυρας στο ιαπωνικό κοινό, ο Νομάρχης Κέρκυρας, κ. Στέφανος Πουλημένος και η Διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ Ιαπωνίας, κα Σοφία Παναγιωτάκη, συμφώνησαν για την από κοινού ανάληψη των παρακάτω δράσεων:

  1. Αποστολή στην Κέρκυρα (αλλά και στις γειτονικές περιοχές) δεκάδων καταξιωμένων Ιαπώνων δημοσιογράφων τηλεοπτικών εκπομπών, εφημερίδων και περιοδικών, με στόχο την παραγωγή αφιερωμάτων στις ομορφιές του νησιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη δημοσιογραφική αποστολή, με αρθρογράφους της καθημερινής ιαπωνικής εφημερίδας Mainichi, κυκλοφορίας 8.000.000 φύλλων, θα επισκεφθεί την Κέρκυρα, στις 28 και στις 29 Μαρτίου 2008.

  2. Ταξίδια εξοικείωσης Ιαπώνων ταξιδιωτικών πρακτόρων. Η πρώτη ομάδα, αποτελούμενη από διευθυντικά στελέχη των γνωστότερων ιαπωνικών ταξιδιωτικών πρακτορείων, θα επισκεφθεί την Αθήνα, το Ναύπλιο, τη Λευκάδα, την Κέρκυρα και τα Ιωάννινα, από τις 12 έως και τις 19 Απριλίου 2008.

  3. Οργάνωση μηνών κερκυραϊκής γαστρονομίας στα 30 γνωστότερα εστιατόρια της ιαπωνικής πρωτεύουσας. Στις 9 Ιουνίου 2007, ο κερκυραίος Chef, Αναστάσιος Μπαλανίκας θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με τον καταξιωμένο Ιάπωνα Chef, Κιγιόμι Μικούνι, σεμινάρια κερκυραϊκής κουζίνας, παρουσία των αρχιμαγείρων των γνωστότερων ιαπωνικών εστιατορίων, τα οποία έχουν αποδεχθεί να φιλοξενήσουν στο χώρο τους «Μήνες ελληνικής γαστρονομίας».


Με δεδομένη, λοιπόν, την αγάπη των Ιαπώνων για τα μνημεία – και δη τα νέα – παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, οι παραπάνω ενέργειες θα αναζωπυρώσουν, αναντίρρητα, το ενδιαφέρον των Ιαπώνων ταξιδιωτών για να ζήσουν καινούριες «αληθινές εμπειρίες» στις μέχρι σήμερα οιονεί ανεξερεύνητες – από τους Ασιάτες – περιοχές των Ιονίων νήσων.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024