Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΕ.Ο.Α.Ε.Ν.: Αρνητικές οι συνέπειες στην τουριστική κίνηση των νησιών από την απελευθέρωση της τιμής των ναύλων

Ε.Ο.Α.Ε.Ν.: Αρνητικές οι συνέπειες στην τουριστική κίνηση των νησιών από την απελευθέρωση της τιμής των ναύλων

Επιστολή προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, που κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, αλλά και στους βουλευτές νησιωτικών περιοχών, έστειλε ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών – Ε.Ο.Α.Ε.Ν…

Επιστολή προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, που κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής,<...>κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, αλλά και στους βουλευτές νησιωτικών περιοχών, έστειλε ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών – Ε.Ο.Α.Ε.Ν., εκφράζοντας τους προβληματισμούς του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών της χώρας και μεταφέροντας παράλληλα την κατηγορηματική του αντίθεση στην πολιτική απελευθέρωσης της τιμής των εισιτηρίων της οικονομικής θέσης στα πλοία, των ναύλων των οχημάτων, αλλά και του ορίου ηλικίας των πλοίων, που πρόσφατα πρότεινε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών του ΥΕΝ.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο Ε.Ο.Α.Ε.Ν. αναφέρει τα ακόλουθα:

“Κατά τη γνώμη μας η απελευθέρωση της τιμής των ναύλων θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, στο κόστος μεταφοράς των εμπορευμάτων και θα έχει άμεσες αρνητικές συνέπειες στην οικονομία και στην τουριστική κίνηση των νησιών μας. Επίσης θα οδηγήσει στην υποβάθμιση της ακτοπλοϊκής τους εξυπηρέτησης.

Επειδή, κ. Υπουργέ, οι συνθήκες που επικρατούν στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες δεν δικαιολογούν την προτεινόμενη απελευθέρωση, αλλά και οι κοινωνίες των νησιών μας δεν μπορούν να αντέξουν νέες αυξήσεις στα ναύλα της ακτοπλοΐας, γι΄ αυτούς τους λόγους σας ζητάμε να απορρίψετε την πρόταση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών του ΥΕΝ“.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024