Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΕλληνικές βραβεύσεις στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας
Γαστρονομία

Ελληνικές βραβεύσεις στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας

Το επόμενο συνέδριο του 2022 θα γίνει στην Dijon της Γαλλίας και το 2023 θα γίνει στην Ελλάδα.

Η Ευρώπη είναι το σημείο αναφοράς στην οινογαστρονομία του σήμερα. Διαθέτει μια σύνθετη και πολύπλευρη πληθώρα γεύσεων, πολιτισμών, προϊόντων, εξειδικευμένων τεχνικών παρασκευής, νέων τεχνολογιών, η λίστα είναι ανεξάντλητη. Η Ελλάδα συμμετείχε επίσημα, μέσω της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις”, στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας CEUCO (Conseil Europeen des Confreries Oenogastronomiques) .

Ένα δρώμενο που όρισε νέα όρια στον τομέα του Γαστρονομικού Τουρισμού, με δυνατότητες εμπνεύστηκες, εκπαιδευτικές και δυνητικές διασύνδεσης σε Ευρωπαϊκή κλίμακα και μας έδωσε δύναμη για το αύριο με τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα να δίνει το κυρίαρχο σύνθημα για μια Ευρωπαϊκή Ένωση πιο ισχυρή με γνήσια παραδοσιακά προϊόντα. Θέλουμε να δώσουμε το σύνθημα ότι η ποιότητα δεν υπέρ ισχύει στην ποσότητα”, σύμφωνα με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις”.

“Η Μεσογειακή Διατροφή έχει δώσει εδώ και χρόνια τις εξετάσεις τις ως η πιο υγιεινή διατροφή στον κόσμο, και έτσι πρέπει να προστατευτούμε από τις δύσκολες ημέρες της πανδημίας COVID-19. Ο ρόλος της Διατροφής πρέπει να είναι αποφασιστικός απέναντι στον COVID-19, και πρέπει να σκεφτόμαστε ένα βασικό στοιχείο για τον οργανισμό μας, το ανοσοποιητικό σύστημα. Η Γνήσια Ελληνική Κουζίνα έχει όλες τις προδιαγραφές και νομίζω είναι η καλύτερη ευκαιρία να προωθήσουμε την Ελληνική Διατροφή σε όλο τον κόσμο ως η πιο υγιεινή”.

Βραβεύθηκαν τρεις προσωπικότητες και δημιουργικές εταιρείες, όπως το Καλύτερο Εστιατόριο της Ευρώπης 2021 “Το Μαντρί” (Άνω Γλυφάδα) το καλύτερο Οινοποιείο για το το 2021 είναι το “Άρτεμις Καραμολέγκος”, ο Καλύτερος Αρτοποιός της Ευρώπης για το 2021 κ. Παναγιώτης Τζίμας.

Στην αποστολή παραβρέθηκαν ακόμη ο γενικός γραμματέας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις κ. Στέλιος Μαστοράκος.

Τέλος, ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης ξανά ψηφίστηκε ως αντιπρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γαστρονομίας και Οινολογίας μέχρι το 2024.

Το επόμενο συνέδριο του 2022 θα γίνει στην Dijon της Γαλλίας και το 2023 θα γίνει στην Ελλάδα.

Το φετινό ταξίδι έγινε με την στήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Σχολής Κρεοπωλών Meat Pro, του Εστιατορίου “Το Μαντρί”, του Οινοποιείου “Καραμολέγκος” και του Οινοποιείου “Σάμος”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024