Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΕΟΤ: Συνεχίζεται η καλή πορεία των κρατήσεων από την Ιταλία

ΕΟΤ: Συνεχίζεται η καλή πορεία των κρατήσεων από την Ιταλία

Σε απάντηση ορισμένων σχολίων σχετικά με την τουριστική κίνηση από την Ιταλία, ο ΕΟΤ ανακοίνωσε ότι συνεχίζεται η καλή πορεία των κρατήσεων από την Ιταλία προς την χώρα μας

Σε απάντηση ορισμένων σχολίων σχετικά με την τουριστική κίνηση από την Ιταλία, ο ΕΟΤ ανακοίνωσε ότι συνεχίζεται<...> η καλή πορεία των κρατήσεων από την Ιταλία προς την χώρα μας.

Ο Ιταλικός τουριστικός τύπος και κυρίως η ιταλική κρατική τηλεόραση (RAI 2) αναφέρεται σχεδόν καθημερινά στην καλή ζήτηση που έχει η χώρα μας όσον αφορά τις καλοκαιρινές διακοπές των Ιταλών, παρά το γενικό κλίμα κρίσης που διέρχεται ο κόσμος των ταξιδιών και του τουρισμού. Επίσης, οι μεγάλοι Ιταλοί tour operators που διακινούν το μεγαλύτερο μερίδιο της οργανωμένης κίνησης προς την χώρα μας, είναι πολύ ικανοποιημένοι και μιλούν για επιπλέον αυξήσεις.

Συγκεκριμένα, το γκρούπ Alpitour, Francorosso, Volando, Viaggidea, που είναι από τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες στην ιταλική αγορά, αυτήν τη στιγμή παρουσιάζει αύξηση της τάξεως του 7%, ενώ τα στελέχη του είναι πάρα πολύ ευχαριστημένα με την επένδυση που έκαναν φέτος στην Κρήτη και ιδιαίτερα στα Χανιά.

Το γκρουπ Columbus, I viaggi del ventaglio, που συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων τουριστικών πρακτόρων της Ιταλίας βαδίζει θετικά και περιμένει αύξηση άνω του 10%. Το γκρουπ parma tour, που αποτελείται από τους comitours, going, vacanze, ανακοίνωσε αύξηση 10%.

Ο Tour Operator Settemari Γένοβας αυτήν την στιγμή έχει αυξήσεις της τάξεως του 25 – 30% κυρίως για την Ρόδο. Τα ταξιδιωτικά γραφεία λιανικής πώλησης είναι πολύ ικανοποιημένα για την ζήτηση του προορισμού Ελλάδα, τόσο σε πακέτα όσο και σε απλά εισιτήρια, ενώ οι αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρίες συνεχίζουν την αυξητική τους πορεία.

Είναι γεγονός, σχολιάζει η ανακοίνωση του ΕΟΤ, ότι οι επενδύσεις στη χώρα μας σε τουριστικά χωριά και ναυλωμένες πτήσεις αυξάνονται εκ μέρους των μεγάλων τουριστικών οργανισμών της Ιταλίας τα τελευταία χρόνια, όμως δεν είναι σε θέση να επουλώσουν τα κενά που αφήνουν άλλες αγορές.

Όσον αφορά τις αυξήσεις που παρουσιάζει η Κρήτη (30%) και η Ρόδος (14% ), είναι στοιχεία που έδωσαν όχι μόνο οι Ιταλοί tour operators αλλά επιβεβαιώνονται από τα στοιχεία που μας έδωσαν τα ίδια τα αεροδρόμια της Κρήτης και Ρόδου και τα οποία απορροφούν τα δύο τρίτα της ολικής Ιταλικής τουριστικής κίνησης με ναυλωμένες πτήσεις.

Οφείλουμε να τονίσουμε το γεγονός ότι, όπως και οι ίδιοι οι τουριστικοί πράκτορες αναφέρουν ένα μεγάλο ποσοστό τουριστών περίπου το 20-30% αγοράζει μόνο την πτήση και δεν διαμένει σε ξενοδοχειακά καταλύματα, αλλά σε ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Σε γενικές γραμμές, η ιταλική τουριστική αγορά παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ύστερα από τα διεθνή γεγονότα προτιμά σταθερά τον προορισμό Ελλάδα και θα φέρει και πάλι θετικά αποτελέσματα, τονίζει η ανακοίνωση του ΕΟΤ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024