Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕπανεξετάζονται οι επικείμενες αυξήσεις του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

Επανεξετάζονται οι επικείμενες αυξήσεις του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

Με αφορμή την πρόθεση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών(ΔΑΑ) να επιβάλει από 1η Αυγούστου 2004 αυξήσεις 3,5 % πάνω στα τέλη προσγείωσης και στάθμευσης αεροσκαφών καθώς και αύξηση 29% πάνω στα τέλη που πληρώνουν οι επιβάτες…

Με αφορμή την πρόθεση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών(ΔΑΑ) να επιβάλει από 1η Αυγούστου 2004 αυξήσεις<...> 3,5 % πάνω στα τέλη προσγείωσης και στάθμευσης αεροσκαφών καθώς και αύξηση 29% πάνω στα τέλη που πληρώνουν οι επιβάτες για την ασφάλεια του Αερολιμένα, το Συμβούλιο των Αεροπορικών Εταιρειών στην Ελλάδα, (Board of Airline Representatives – BAR GR) το οποίο αντιπροσωπεύει όλες τις ΙΑΤΑ Αεροπορικές Εταιρείες, Ελληνικές και Ξένες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, συζήτησε διεξοδικότερα το θέμα με την Διοίκηση του ΔΑΑ “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Κατά την συζήτηση και οι δύο πλευρές εξέφρασαν τα επιχειρήματα τους και κατέληξαν με την υπόσχεση εκ μέρους της Διοίκησης του “Ελ. Βενιζέλος” για επανεξέταση του θέματος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Αερολιμένα την ερχόμενη εβδομάδα.

Υπουργική παρέμβαση ζητάει το BAR

Παράλληλα, το Συμβούλιο των Αεροπορικών Εταιρειών στην Ελλάδα με επιστολή του προς τους Υπουργούς Μεταφορών, Οικονομικών και Τουριστικής Ανάπτυξης τους καλεί, με παρέμβασή τους προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, να βοηθήσουν ώστε να αποφευχθεί η επιπρόσθετη αυτή επιβάρυνση των Αεροπορικών Εταιρειών και κατά συνέπεια των επιβατών. Προς την ίδια κατεύθυνση πιέζει και ο Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιρειών, ΣΑΕΕ, ο οποίος μάλιστα έχει στείλει και επιστολή προς τον πρωθυπουργό ζητώντας την επαναξέταση της σύμβασης με το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024