Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπιπρόσθετα τέλη για τους επιβάτες κρουαζιέρας στην Κέρκυρα
Αίτημα του ΗΑΤΤΑ η μετάθεση της ημερομηνίας εφαρμογής της απόφασης για την 1/1/2012

Επιπρόσθετα τέλη για τους επιβάτες κρουαζιέρας στην Κέρκυρα

Με νέα τέλη επιβαρύνονται οι επιβάτες κρουαζιέρας το τελευταίο τρίμηνο της φετινής περιόδου.

“Για άλλη μια φορά ο τουριστικός κόσμος αιφνιδιάζεται από την επιβολή νέου τέλους, αυτή τη φορά στο λιμάνι της Κέρκυρας που υποδέχεται κρουαζιερόπλοια, με έναρξη ισχύος την 1η Σεπτεμβρίου 2011”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο HATTA. “Έχουμε κατ’επανάληψη επισημάνει στην πολιτεία ότι οι όποιες αυξήσεις ή / και νέες επιβαρύνσεις, που αφορούν τον τουριστικό τομέα και τον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο της κρουαζιέρας, δεν είναι δυνατό να εφαρμόζονται αιφνιδιαστικά και μάλιστα εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Πέρα από τη δημιουργία εξαιρετικά κακής εικόνας και δυσφήμιση για τη χώρα μας, από την έλλειψη αξιοπιστίας, υπάρχει και αντικειμενικό πρόβλημα για την οργανωμένη τουριστική αγορά.

Τα τουριστικά γραφεία και οι εταιρείες κρουαζιέρας έχουν ήδη προγραμματίσει τις επισκέψεις τους στο λιμάνι και τις εκδρομές, υπολογίζοντας το κόστος και επιμερίζοντας το στους πελάτες τους.
Σύμφωνα δε και με την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία για την προστασία του καταναλωτή, δεν επιτρέπεται η αύξηση της τιμής του τουριστικού πακέτου.

Αίτημα του ΗΑΤΤΑ είναι η μετάθεση της ημερομηνίας εφαρμογής της απόφασης επιβολής του νέου τέλους για την 1η Ιανουαρίου 2012 ώστε να γίνει ανάλογη πρόβλεψη στις συμφωνίες της επόμενης χρονιάς, και με την προϋπόθεση ότι το τέλος αυτό αντιπροσωπεύει την απαραίτητη ανταποδοτικότητα με την εγκατάσταση και λειτουργία νέου απαραίτητου εξοπλισμού”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024