Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΕπιστολή ικανοποίησης από την Ε.Π.Ε.Σ.Τ. για το αίσιο τέλος της Πειρατείας

Επιστολή ικανοποίησης από την Ε.Π.Ε.Σ.Τ. για το αίσιο τέλος της Πειρατείας

Με επιστολή της στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Χρήστο Παπουτσή η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, Ε.Π.Ε.Σ.Τ. εξέφρασε την ικανοποίηση της για το αίσιο τέλος της πρόσφατης πειρατείας στο σκάφος […]

Με επιστολή της στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Χρήστο Παπουτσή η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, Ε.Π.Ε.Σ.Τ.<.> εξέφρασε την ικανοποίηση της για<...> το αίσιο τέλος της πρόσφατης πειρατείας στο σκάφος "Ερατώ" και την σώα απελευθέρωση του κυβερνήτη και των επιβατών.
Στην επιστολή επισημαίνεται ότι η προσπάθεια για την ασφάλεια και την ακεραιότητα των τουριστών που μας επισκέπτονται αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της τουριστικής μας πολιτικής.
Η Ε.Π.Ε.Σ.Τ. υπογραμμίζει ότι η αποτελεσματικότητα της επιχείρησης τιμά το υπουργείο και το λιμενικό σώμα και σχολιάστηκε ιδιαίτερα θετικά από τον επαγγελματικό κόσμο του θαλάσσιου τουρισμού.
Παράλληλα, κάνει μνεία στην υψηλού επιπέδου συμπεριφορά του κυβερνήτη της θαλαμηγού κ. Αρη Καλοθή, ενώ εκφράζει τη συμπαράσταση της στον αρχικελευστή κ. Αριστείδη Σπένδο που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.
Υπενθυμίζουμε ότι προχθές το πρωί εκδηλώθηκε πειρατεία στο ιστιοπλοϊκό "Ερατώ", και οι οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος, στην προσπάθεια τους για την απελευθέρωση των ομήρων, πλησίασαν το ιστιοφόρο και πυροβολώντας τραυμάτισαν θανάσιμα τον αλλοδαπό άνδρα, που είχε κάνει την πειρατεία. Επίσης, απελευθέρωσαν τους πέντε Ελβετούς και τον Έλληνα κυβερνήτη, που κρατούσε ομήρους. Κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών, τραυματίστηκε σοβαρά και ένας από τους λιμενικούς.
Τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος και των Ειδικών Δυνάμεων ευχαρίστησε και συνεχάρη ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Χρήστος Παπουτσής για την επιτυχία της επιχείρησης διάσωσης της οικογένειας των Ελβετών και του Έλληνα καπετάνιου.
Ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα που ανθεί η δημοκρατία, που γέννησε τη δημοκρατία, μία χώρα η οποία διασφαλίζει τις κοινωνικές και οικονομικές λειτουργίες σε όλα τα επίπεδα. Είναι μία χώρα φιλική για όλους τους άλλους πολίτες, τους ξένους πολίτες που θέλουν να την επισκεφθούν.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024