Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στον τουρισμό ζητά η ΠΟΞ

Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στον τουρισμό ζητά η ΠΟΞ

Με τον αριθμό των αφίξεων παγκοσμίως να εκτιμάται ότι φέτος θα ξεπεράσουν το επίπεδο ρεκόρ των 850 εκατομμυρίων και τα έσοδα του τομέα τουρισμού και ταξιδιών να κινούνται κατά μέσο όρο, σε καθημερινή βάση, σταθερά άνω των 2 δισ. δολαρίων (WTO 11/07/06), η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού βρίσκει τον τομέα σε μία από τις πλέον αισιόδοξες και ελπιδοφόρες περιόδους στη σύγχρονη ιστορία του, κατά την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων

Με τον αριθμό των αφίξεων παγκοσμίως να εκτιμάται ότι φέτος θα ξεπεράσουν το επίπεδο ρεκόρ των 850 εκατομμυρίων και τα έσοδα του τομέα τουρισμού και ταξιδιών<...>να κινούνται κατά μέσο όρο, σε καθημερινή βάση, σταθερά άνω των 2 δισ. δολαρίων (WTO 11/07/06), η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού βρίσκει τον τομέα σε μία από τις πλέον αισιόδοξες και ελπιδοφόρες περιόδους στη σύγχρονη ιστορία του, κατά την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ). Η διάσταση αυτή, συνεχίζει, μεγιστοποιείται από τις πλέον πρόσφατες προβλέψεις, βάσει των οποίων το 2010, περίπου 1 δισ. πολίτες θα ταξιδεύουν για τουρισμό και για αναψυχή παγκοσμίως, ενώ οι προσωπικές δαπάνες για αναψυχή αναμένεται να ξεπεράσουν στο ίδιο διάστημα τα 4,5 τρισ. δολάρια.

Η φέρουσα δυναμική του τομέα τουρισμού και ταξιδιών και φυσικά η εξαίρετη προοπτική του, προκαλεί σειρά ανακατατάξεων στην παγκόσμια αγορά, τόσο σε επίπεδο νέων τάσεων ζήτησης, όσο και σε επίπεδο ανταγωνισμού, προϊόντων και υπηρεσιών. Τα κεφάλαια που επενδύονται στον τουρισμό, όχι μόνο αυξάνουν διαρκώς, αλλά χρησιμοποιούνται, κατά την ΠΟΞ, και για μια πρωτόγνωρη όσο και ιδιότυπη «κοσμογονία», για τη δημιουργία νέων προορισμών, κυριολεκτικώς εκ του μηδενός.

Σε αυτό το ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον, ο ανταγωνισμός μεταξύ των παραδοσιακών προορισμών εντείνεται και κλιμακώνεται, η δε ανάγκη διαφοροποίησης, μέσω των φυσικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων και του επιπέδου υπηρεσιών κάθε προορισμού είναι πιο επιτακτική παρά ποτέ.

Είναι θετικό το γεγονός ότι σήμερα ο Ελληνικός Τουρισμός, εορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού σε κλίμα ουσιαστικότερης αισιοδοξίας, εν συγκρίσει με προηγούμενες χρονιές. Η τρέχουσα τουριστική περίοδος εξελίσσεται ικανοποιητικά και η Πολιτεία έχει δημιουργήσει προσδοκίες στον κλάδο, δείχνοντας να έχει συνειδητοποιήσει τη σημασία του για την εθνική οικονομία, την περιφερειακή ανάπτυξη, το μέλλον της ίδιας της χώρας και το κυριότερο, την ανάγκη ενίσχυσής του και απελευθέρωσης της δυναμικής του. Υπό αυτό το πρίσμα, όμως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων αναμένει επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και των παρεμβάσεων που απαιτούνται για τη θωράκιση του ελληνικού τουρισμού, για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος, για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την αναβάθμιση των δημόσιων υποδομών.

Ο ξενοδοχειακός κλάδος, ως βασικός πυλώνας του ελληνικού τουρισμού, χαιρετίζει και συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού και εύχεται καλύτερες μέρες στους επιχειρηματίες και στους εργαζόμενους.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024