Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕΤΑ Α.Ε.: εργαλείο και επινόηση για την εκποίηση δημόσιας αναπαλλοτρίωτης περιουσίας

ΕΤΑ Α.Ε.: εργαλείο και επινόηση για την εκποίηση δημόσιας αναπαλλοτρίωτης περιουσίας

Πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας Νίκος Α. Κωνσταντόπουλος, αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτησή του για την εισαγωγή της ΕΤΑ στο Χρηματιστήριο και την εκποίηση της περιουσίας του ΕΟΤ, μεταξύ άλλων, τόνισε…

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας Νίκος Α. Κωνσταντόπουλος, αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτησή του<...> για την εισαγωγή της ΕΤΑ στο Χρηματιστήριο και την εκποίηση της περιουσίας του ΕΟΤ, μεταξύ άλλων, τόνισε:

Η ΕΤΑ Α.Ε. είναι εργαλείο και επινόηση για την εκποίηση δημόσιας αναπαλλοτρίωτης περιουσίας και θα έλεγα ότι είναι και πατέντα κερδοσκοπίας και διαπλοκής με συλλογικά αγαθά. Και είναι ευθύνη και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. ότι ψήφισαν αυτή την πατέντα.

Είναι ή δεν είναι σκάνδαλο να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο η ΕΤΑ, με μετοχικό κεφάλαιο 100 δισ. Δραχμές (301.850.000 δρχ.) για να πουληθεί εύκολα, γρήγορα και φτηνά. Είναι ή δεν είναι σκάνδαλο ο φυσικός πλούτος της χώρας, δηλαδή, παραλίες, ακτές, λιμάνια, μαρίνες, δάση, δρυμοί, υγροβιότοποι, λίμνες, εγκαταστάσεις τουριστικής υποδομής, ιαματικές πηγές, σπήλαια, καταφύγια, ξενώνες και περίπτερα, ό,τι ανήκει στον ΕΟΤ ακόμα και Αρχαιολογικοί χώροι να μπορεί να τα πουλάει το Δ.Σ. της ΕΤΑ, το οποίο διορίζεται κατά πλειοψηφία από τον στρατηγικό επενδυτή που κατέχει το μειοψηφικό πακέτο μετοχών.

Να τη η πατέντα. Θα καταργήσετε την αμαρτωλή διάταξη, που προβλέπει όλα αυτά στο ν.3139/2003;

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος.

Χαρακτηριστική περίπτωση η Λίμνη των Λουτρών Καϊάφα.

Για να χτιστούν ξενοδοχεία, πέραν αυτών που υπάρχουν, και μη σας παραπλανούν, γήπεδα Γκόλφ, και άλλες εγκαταστάσεις, ετοιμάστηκε από το Υφυπουργείο σας η προσθήκη της παρ. 6 στο άρθρο 27 του νόμου περί Ιαματικού Τουρισμού. Για να υλοποιηθεί η διάταξη πρέπει προηγουμένως να αποχαρακτηρισθεί η περιοχή. Η ΕΤΑ φτιάχνει στα μέτρα της ότι τη βολεύει. Φτιάχνει έγγραφο, βάζει στον τίτλο Κτηματική Υπηρεσία Ηλείας, το δίνει στον Υφυπουργό Ανάπτυξης και το στέλνει το Υφυπουργείο Ανάπτυξης στον Προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας για να υπογραφεί. Ο Προϊστάμενος αρνείται και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης ισχυρίζεται ότι πρόκειται για συνήθη πρακτική.

Ρωτώ: Είναι συνήθης πρακτική για το Υφυπουργείο Ανάπτυξης η ΕΤΑ να φτιάχνει δημόσια έγγραφα, που να βεβαιώνουν ψευδή και ανυπόστατα πράγματα και να τα διαβιβάζει μέσω του Υφυπουργείου στη Διοίκηση για υπογραφή; Που συντάχθηκε και από ποιόν το έγγραφο; Και ποιος έβαλε τον τίτλο Κτηματική Υπηρεσία; Γιατί το στέλνει ο Υφυπουργός σας στο Διευθυντή που αρνείται για να το υπογράψει; Γιατί διαβιβάζεται από τον Υφυπουργό σας ένα κατά περιεχόμενο ψευδές και ψευδεπίγραφο έγγραφο;

Γιατί με αυτή τη διαδικασία επιχειρήθηκε να ξεπεραστεί η επίμονη άρνηση της Υπηρεσίας να συμπράξει σε παράβαση καθήκοντος και εκποίηση δημόσιας περιουσίας. Δεν μιλάμε για τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις μέσα στη χερσόνησο της Λίμνης. Μιλάμε για αποχαρακτηρισμό Λίμνης, ότι δεν έχει παρόχθιες ζώνες, ότι δεν είναι Λίμνη γιατί δεν τροφοδοτείται από αέναη ροή υδάτων, ενώ τροφοδοτείται, ότι δεν επικοινωνεί με τη θάλασσα, ενώ επικοινωνεί.

Και πρέπει να μάθει η κάθε κυβέρνηση ότι η δημόσια περιουσία της χώρας, το φυσικό κεφάλαιο, δεν είναι ιδιοκτησία της ούτε πολιτική της προίκα. Εθνική στρατηγική για τον τουρισμό, δεν μπορεί να γίνει αν ξεπουληθούν όλα αυτά. Και το ερώτημά είναι αν θα αφήσουμε κάτι για τα παιδιά μας.

Εγώ καταθέτω τι πουλάει η ΕΤΑ, τι έχει βγάλει στο σφυρί η ΕΤΑ. Και επίσης σας λέω ότι είναι πρωτοφανές να συντάσσεται στην Αθήνα, άγνωστο από ποιον, άγνωστο που, έγγραφο με το οποίο επιχειρείται μια Λίμνη που είναι Λίμνη να θεωρηθεί ότι δεν είναι Λίμνη, ότι δεν έχει παρόχθιες ζώνες, για να επιτραπεί κατά προσθήκη ο αποχαρακτηρισμός και η προσφορά αυτής σε οικοπεδοποίηση. Και τα λέω αυτά επικαλούμενος και την ευαισθησία όλων σας. Δεν μπορεί να βάζει ο οιοσδήποτε Νομαρχιακές Επιτροπές του ΠΑΣΟΚ να καταγγέλλουν τον Πρόεδρο του Συνασπισμού που ασκεί Κοινοβουλευτικό Έλεγχο λέγοντας ότι «η Ν.Ε. της Ηλείας καταγγέλλει τον Πρόεδρο του Συνασπισμού ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος που επιχειρείται στον Καϊάφα και την Ηλεία γενικότερα». Μέθοδοι σαν αυτές ανήκουν σε ήθος και πρακτικές εξουσίας, τις οποίες ο Συνασπισμός θα τις παλεύει πάντοτε. Ηθικός αυτουργός εγκλήματος σε βάρος της ανάπτυξης της χώρας είναι ο Υφυπουργός Ανάπτυξης. Εξετάστε και με ένορκη διοικητική εξέταση και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, πως αυτά τα έγγραφα συντάσσονται, από ποιους και κυκλοφορούν. Ποιος δίνει στο χέρι έτοιμη απόφαση διοίκησης;

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024