Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαHATTA: Αρνητικότατες οι συνέπειες για τον τουρισμό από την χτεσινή απεργία εργαζομένων της ΥΠΑ

HATTA: Αρνητικότατες οι συνέπειες για τον τουρισμό από την χτεσινή απεργία εργαζομένων της ΥΠΑ

Την εντονότατη δυσφορία του κλάδου των Τουριστικών Γραφείων για την απαράδεκτη ευκολία, με την οποία οι όποιες διαφορές μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας οδηγούν σε απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των εργαζομένων στην υπηρεσία, με σοβαρότατες αρνητικές συνέπειες για τον Τουρισμό και την εικόνα…

Την εντονότατη δυσφορία του κλάδου των Τουριστικών Γραφείων για την απαράδεκτη ευκολία, με την οποία οι όποιες διαφορές<...>μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας οδηγούν σε απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των εργαζομένων στην υπηρεσία, με σοβαρότατες αρνητικές συνέπειες για τον Τουρισμό και την εικόνα της χώρας” εκφράζει με χτεσινή του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων – ΗΑΤΤΑ.

Όπως επισημαίνεται “κάθε τέτοια ενέργεια έχει άμεσο οικονομικό αντίκτυπο στα Τουριστικά Γραφεία της χώρας, τα οποία υποχρεώνονται σε καταβολή δυσβάστακτων αποζημιώσεων προς τους πελάτες τους και επωμίζονται το κόστος αναδιοργάνωσης των τουριστικών πακέτων που κάθε τέτοια απεργία επιφέρει, χωρίς να ευθύνονται στο παραμικρό”.

Και η ανακοίνωση του HATTA συνεχίζει ως εξής:

“Είναι πραγματικά οξύμωρο, σε μία χώρα όπου επενδύονται τεράστια ποσά για την ανάπτυξη του Τουρισμού και την διαφήμιση της ως τουριστικού προορισμού, να μην είναι εξασφαλισμένη η εύρυθμη λειτουργία των αερομεταφορών, που όπως έχουμε πολλές φορές επισημάνει, αποτελούν κύριο μοχλό ανάπτυξης του Τουρισμού μας.

Η τριτοκοσμική εικόνα μίας χώρας που θέλει να λέγεται τουριστική αλλά ταυτόχρονα κλείνει τα αεροδρόμιά της ταλαιπωρώντας τουρίστες και ταξιδιώτες, δυστυχώς διαρκεί πολύ περισσότερο από τις 24 ώρες τις απεργίας και επιβαρύνει συσσωρευτικά την ελκυστικότητα της Ελλάδας σαν προορισμό τόσο για τους τουρίστες – καταναλωτές όσο και για τους επενδυτές και τις επιχειρήσεις, που η τουριστική αγορά της χώρας πασχίζει να προσελκύσει.

Είναι μάταιο να μιλάμε για αναβάθμιση του Τουριστικού Προϊόντος της χώρας και να παρακινούμε τις επιχειρήσεις του Τουρισμού προς αυτή την κατεύθυνση, εάν δεν εξασφαλίσουμε πρώτα την σωστή λειτουργία των βασικών υποδομών από τις οποίες εξαρτάται η Τουριστική Βιομηχανία μας.

Ο ΗΑΤΤΑ τονίζει ότι δεν είναι αντίθετος προς τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά καλεί τις Συνδικαλιστικές Ενώσεις των εργαζομένων της Πολιτικής Αεροπορίας και τη Διοίκηση της Υ.Π.Α. και του Υπουργείου Μεταφορών να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις σοβαρότατες συνέπειες που προαναφέραμε.

Τέλος ο ΗΑΤΤΑ δηλώνει ότι είναι έτοιμος να συμβάλει μέσω εποικοδομητικού διαλόγου στην επίλυση των όποιων προβλημάτων οδηγούν σε τέτοιες κινήσεις με συνέπεια τα προαναφερόμενα αρνητικά αποτελέσματα για τον τουρισμό, τις επιχειρήσεις και την εθνική μας οικονομία”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024