Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΗ ‘απάντηση’ του ΣΕΤΕ στο πρόβλημα εξεύρεσης εργατικού δυναμικού στον τουρισμό
Τουριστική απασχόληση

Η ‘απάντηση’ του ΣΕΤΕ στο πρόβλημα εξεύρεσης εργατικού δυναμικού στον τουρισμό

Άμεσα ξεκινά από τον ΣΕΤΕ -μαζί με τη Marketing Greece- ενημερωτική καμπάνια του εργατικού δυναμικού της χώρας για οφέλη της μακροχρόνιας εργασίας στον τουρισμό. 'Η καμπάνια αυτή δεν είναι μια μόνιμη λύση στο υπαρκτό αυτό πρόβλημα, αλλά είναι μια γρήγορη κίνηση που μπορεί να γίνει αυτήν τη στιγμή' είπε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, κ. Γιάννης Ρέτσος, ανακοίνωσε χθες ότι ο ΣΕΤΕ, σε συνεργασία με τη Marketing Greece, ξεκινά άμεσα καμπάνια ενημέρωσης του εργατικού δυναμικού της χώρας, σχετική με τα οφέλη της μακροχρόνιας εργασίας στον τουρισμό.

Σε ερώτηση του TravelDailyNews για την καμπάνια ενημέρωσης, ο κ. Ρέτσος επεσήμανε: “Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξανακούσει ο κόσμος, ιδιαίτερα ο νέος κόσμος, ότι ο τουρισμός δεν είναι μια δραστηριότητα σε φθίνουσα πορεία αλλα μια δραστηριότητα πολύ σημαντική για το ΑΕΠ της χώρας και με τρομερή αναπτυξιακή προοπτική και επιπλέον να ακούσει υπεύθυνα ότι δεν αποτελεί μια περιστασιακή δραστηριότητα μέχρι να βρει κανείς μια μόνιμη δουλειά. Υπάρχουν πολλές ποιοτικές έσεις στον τουρισμό, οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν καριέρα. Άρα λοιπόν, αυτό μπορούμε να κάνουμε αυτήν τη στιγμή και αυτό θα κάνουμε. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν, αλλά νομίζω ότι έχλυν να κάνουν με ευρύτερες πολιτικές στην αγορά εργασίας, καθώς και αποφάσεις που θα πάρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Εμείς στο επόμενο ΔΣ την επόμενη Τετάρτη (6 Απριλίου) έχουμε καλεσμένο και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά και ένα από τα θέματα που θα του θέσουμε είναι και αυτό, διότι πλέον με όλα όσα έχουν γίνει αλλα και με την εισβολή της Ρωσίας στη Ουκρανία υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα με την απασχόληση στην Ευρώπη. Οπότε θέλουμε να δούμε και σε ευρωπαϊκό επίπεδο αν έχουν σκοπό να ασκήσουν πολιτικές επί του θέματος. Γιατί δεν είναι μόνο εμείς που συζητάμε αυτά τα προβλήματα, αλλα και όλες οι χώρες του Νότου, οι τουριστικές χώρες, αυτές που βασίζονται στις υπηρεσίες”.

Όλη η ομιλία του κ. Ρέτσου βρίσκεται στη σελίδα της ομάδας του TravelDailyNews στο facebook.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024