Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΙκανοποιημένη από τις εξελίξεις στην επιδότηση νέων ξενοδοχείων η ΕΞΑΑ
Νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή χορήγησης κινήτρων

Ικανοποιημένη από τις εξελίξεις στην επιδότηση νέων ξενοδοχείων η ΕΞΑΑ

Την απόλυτη ικανοποίηση της από την παρέμβαση της υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρίας Φάνης Πάλλης – Πετραλιά, αλλά και την πρόθεση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργου Αλογοσκούφη, να προχωρήσουν από κοινού σε νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή της χορήγησης κινήτρων για τη δημιουργία νέων ξενοδοχείων στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη…

Την απόλυτη ικανοποίηση της από την παρέμβαση της υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρίας Φάνης Πάλλης – Πετραλιά, αλλά και την πρόθεση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργου Αλογοσκούφη, να προχωρήσουν<...>από κοινού σε νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή της χορήγησης κινήτρων για τη δημιουργία νέων ξενοδοχείων στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής (ΕΞΑΑ).

Υπενθυμίζεται πως η ΕΞΑΑ από την πρώτη στιγμή της δημοσίευσης του νέου αναπτυξιακού νόμου και της, για πρώτη φορά κατά την μεταπολιτευτική περίοδο, θέσπισης ενισχύσεων για ίδρυση και κατασκευή ξενοδοχείων στην Αττική, εξέφρασε κατηγορηματικά την αντίθεσή της στο νέο επενδυτικό πλαίσιο. Τα κίνητρα της αντίδρασής της ήταν καθαρά λόγοι αναγόμενοι στην προοπτική και βιωσιμότητα του κλάδου. Η διαφύλαξη των ίσων όρων ανταγωνισμού στην αγορά αποτελεί, κατά την ΕΞΑΑ, προϋπόθεση για την επιβίωση των πολλών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτήν και προσφέρουν, κατά κοινή ομολογία, ένα εξαιρετικό ξενοδοχειακό προϊόν, σε τιμές ιδιαίτερα χαμηλές.

Όπως σημειώνει η ΕΞΑΑ:

“Η ενεργοποίηση επενδυτών, οι οποίοι παρακινούμενοι από τις επιδοτήσεις θα εισέλθουν στην αγορά, με μοναδικό στόχο τους, να κερδίσουν υπεραξίες από τη δημιουργία επιδοτούμενων ακινήτων, είναι βέβαιο ότι θα αποσυντονίσει την αγορά, θα ανατρέψει τις ισορροπίες και θα την οδηγήσει σε μια μακροχρόνια κρίση, ανάλογη με αυτή της δεκαετίας 1980-1990. Τη δεκαετία αυτή, παρότι η ίδια η πολιτεία είχε θεσπίσει καθεστώς κορεσμού με απαγόρευση ίδρυσης νέων ξενοδοχείων, για να ισορροπήσει την αγορά και να απορροφηθεί η υπερβάλλουσα προσφορά, αυτό δεν έγινε δυνατό παρά μόνο αφού έκλεισαν 82 ξενοδοχεία. Την ίδια εποχή το ξενοδοχειακό προϊόν της Αττικής είχε πλήρως απαξιωθεί και μόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και χάρη στις υψηλές ιδιωτικές επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν (1,5 δισ. ευρώ), απέκτησε εκ νέου η Αττική ανταγωνιστικό ξενοδοχειακό προϊόν. Το δε κόστος αυτών των επενδύσεων, χωρίς επιδοτήσεις, είναι υποχρεωμένοι οι ξενοδόχοι της Αττικής να αποπληρώνουν για αρκετά ακόμη χρόνια”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024