Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΚάτι παραπάνω από απαραίτητη η δημιουργία του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης

Κάτι παραπάνω από απαραίτητη η δημιουργία του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης

Κάτι παραπάνω από απαραίτητη για την ανάπτυξη της Κρήτης κρίθηκε η δημιουργία του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης,σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι γενικοί γραμματείς των Υπουργείων ΠΕΧΩΔΕ και Τουριστικής […]

Κάτι παραπάνω από απαραίτητη για την ανάπτυξη της Κρήτης κρίθηκε η δημιουργία του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης,<...>σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι γενικοί γραμματείς των Υπουργείων ΠΕΧΩΔΕ και Τουριστικής Ανάπτυξης, κ.κ. Αθανάσιος Κουλουμπής και Χάρης Κοκκώσης αντίστοιχα, στα πλαίσια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Περιφέρειας Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

Όπως τονίστηκε στις εργασίες του Συνεδρίου από τους κυβερνητικούς εκπροσώπους, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Κρήτη TV`, η δημιουργία του αεροδρομίου εμπίπτει στις άμεσες προτεραιότητες της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη του νησιού, ενώ ιδιαίτερη σημασία δόθηκε, μεταξύ άλλων, και στην αναπτυξιακή πορεία των λιμανιών.

Χαρακτηριστικά ο κ. Κουλουμπής, όσον αφορά στο έργο του αεροδρομίου, ανέφερε πως “το αεροδρόμιο δεν είναι ένα έργο το οποίο μπορεί να μελετηθεί και να υλοποιηθεί από ένα μόνο υπουργείο. Χρειάζεται συνεργασία μερικών υπουργείων και της Περιφέρειας. Η συνεργασία αυτή υπάρχει και υπάρχουν εξελίξεις πάνω σε αυτό”. “Οι μελέτες” πρόσθεσε “προχωρούν, ανεξαρτήτως εάν θα υλοποιηθεί με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο”. Παράλληλα, ο κ. Κουλουμπής σημείωσε πως “για τη δημιουργία του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι αποτελεί την καλύτερη δυνατή λύση η μέθοδος της συγχρηματοδότησης, ώστε να χρειαστούν ελάχιστοι πόροι από τα ταμεία του κράτους”.

“Για μας είναι πρώτη προτεραιότητα το νέο αεροδρόμιο”, είπε στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Χάρης Κοκκώσης. “Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το Ηράκλειο είναι η πύλη του τουρισμού της Κρήτης και του τουρισμού της Ελλάδας”, συμπλήρωσε.

Τέλος, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, από την πλευρά του επεσήμανε την ανάγκη αξιοποίησης των λιμανιών στο βόρειο τμήμα της Κρήτης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “η Κρήτη είναι η πύλη εισόδου της Αφρικής στην Ευρώπη, και θα πρέπει να υπάρξει τεράστιος χώρος για δημιουργία ενός κέντρου διαμετακομιστικού εμπορίου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024