Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΛιάσκος: Μια εκ των προτεραιοτήτων του Υπουργείου η ανάπτυξη δράσεων για την τόνωση του τουρισμού πόλεων

Λιάσκος: Μια εκ των προτεραιοτήτων του Υπουργείου η ανάπτυξη δράσεων για την τόνωση του τουρισμού πόλεων

“Η ανάπτυξη δράσεων για την τόνωση του τουρισμού πόλεων αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της τουριστικής πολιτικής”, όπως τόνισε ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος μιλώντας χτες, Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2005, σε ειδική εκδήλωση για τον τουρισμό πόλεων…

“Η ανάπτυξη δράσεων για την τόνωση του τουρισμού πόλεων αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της τουριστικής πολιτικής”,<...>όπως τόνισε ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος μιλώντας χτες, Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2005, σε ειδική εκδήλωση για τον τουρισμό πόλεων, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.), σε συνεργασία με το Δήμο Τριανδρίας, παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες ενίσχυσης του τουρισμού πόλεων σε συνδυασμό με τις διαδικασίες ανάπτυξης της επαγγελματικής κατάρτισης των απασχολουμένων στον τουρισμό.

“Η νέα τουριστική πολιτική επιχειρεί να αναδείξει μία νέα τουριστική ταυτότητα, που κατοχυρώνει τη μοναδικότητα των ελληνικών προορισμών και εξασφαλίζει τη διεθνή αναγνωρισιμότητα τους. Οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να σέβονται τον επισκέπτη τους και οι επιχειρηματίες του κλάδου να αναβαθμίζουν ποιοτικά τις υπηρεσίες του και να επανασυνθέτουν την προσφορά τους” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Λιάσκος.

Όπως επισημαίνεται, σε χτεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου:

Η στρατηγική για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού της χώρας και των πόλεων, στηρίζεται στην αξιοποίηση των φυσικών και πολιτιστικών της πόρων. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η πολιτική του Υπουργείου για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας με την οποία επιδιώκεται:

  • Ο εμπλουτισμός της σύνθεσης του τουριστικού `προϊόντος`, με την ανάπτυξη ειδικών υποδομών που μπορούν να διαφοροποιήσουν την ανάπτυξη νέων τουριστικών `προϊόντων`, όπως του θαλάσσιου και των τουριστικών λιμένων, συνεδριακού τουρισμού – πολύ σημαντικού για τις πόλεις -, ιαματικού – θεραπευτικού, τουρισμού golfing, προσκυνηματικού – θρησκευτικού τουρισμού κ.α..
  • Η δημιουργία προϋποθέσεων για την ενίσχυση του τουριστικού `προϊόντος` μέσω της αξιοποίησης και της ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος, της οργάνωσης παρεχόμενων υπηρεσιών στους επισκέπτες, της διαχείρισης επισκεπτών, της οργάνωσης παράλληλων δραστηριοτήτων και δράσεων προβολής των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των περιφερειών της χώρας, θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις προσέλκυσης τουριστών υψηλών απαιτήσεων καθώς και την άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων.
  • Η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών σε όλους τους τομείς που συνθέτουν το τουριστικό `προϊόν` και τη διατήρηση του επιπέδου της ποιότητας αυτής μέσω του ολοκληρωμένου εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων και των επιχειρήσεων.
  • Η μείωση της εποχικότητας, με την επέκταση της τουριστικής περιόδου σε περιοχές όπου είναι δυνατόν να προσφερθούν ολοκληρωμένα τουριστικά πακέτα.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024