Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜεγάλα ποσά χρωστούν tour operators σε ξενοδοχεία της Κύπρου

Μεγάλα ποσά χρωστούν tour operators σε ξενοδοχεία της Κύπρου

Σύμφωνα με μελέτη του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, οι Tour operators του εξωτερικού χρωστούν σε ξενοδοχεία της Κύπρου περισσότερα από 150 εκατ. λίρες Κύπρου

Σύμφωνα με μελέτη του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, οι Tour operators του εξωτερικού χρωστούν σε ξενοδοχεία της Κύπρου περισσότερα από<...> 150 εκατ. λίρες Κύπρου, με αποτέλεσμα τα ξενοδοχεία να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δικές τους οικονομικές υποχρεώσεις.

Σε δηλώσεις του στη “Σημερινή”, ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Χάρης Λοϊζίδης τόνισε ότι ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρχαν τόσο μεγάλα οφειλόμενα ποσά, ενώ ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι οι καθυστερήσεις παρουσιάζονται και από τους μεγάλους τουριστικούς πράκτορες, οι οποίοι ήταν πάντοτε τυπικοί. Όπως εξήγησε, οι απαντήσεις που λαμβάνουν οι ξενοδόχοι από τους τουριστικούς πράκτορες τους παίρνει από αναβολή σε αναβολή, όμως είναι σχεδόν σίγουρο ότι ένα ποσό από αυτά τα εκατομμύρια θα χαθεί, καθώς οι τουριστικοί πράκτορες του εξωτερικού αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα. “Πάντοτε τους δινόταν κάποια πίστωση ενός ή δύο μηνών, αλλά ποτέ μεγαλύτερο διάστημα. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν μεγάλα συγκροτήματα ξενοδοχείων, στα οποία οι οφειλές ανέρχονται στα επτά και οκτώ εκατομμύρια λίρες”, υπογράμμισε ο κ. Λοϊζίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, με την κατάσταση που επικρατεί πολλά ξενοδοχεία μπορεί ν` αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο, ιδιαίτερα όσα αποτελούν οικογενειακές επιχειρήσεις και στηρίζονται αποκλειστικά και μόνο σ` έναν τουριστικό πράκτορα, ο οποίος τυγχάνει ν` αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ επισήμανε ότι το οφειλόμενο ποσό των 150 εκατ. λιρών αποτελεί μέρος των εσόδων της χώρας από τον τουρισμό, το οποίο μπορεί να φαίνεται στα χαρτιά, αλλά δεν υπάρχει στην πραγματικότητα.

Ως εκ τούτου, ο κ. Λοϊζίδης κάλεσε τις Αρχές της χώρας να κατανοήσουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κύπριοι ξενοδόχοι, με την έλλειψη ρευστότητας που επικρατεί και τις πιέσεις που δέχονται απ` όλες τις πλευρές για την εξόφληση των δικών τους χρεών. “Εκτός από τις φορολογίες, το προσωπικό και τους προμηθευτές πιέζουν και οι τράπεζες για να εισπράξουν τις δόσεις των δανείων και όταν σημειώνεται καθυστέρηση στην εξόφληση, επιβάλλουν πρόστιμο πάνω στον τόκο. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν ξενοδοχεία, τα οποία πληρώνουν 11% τόκους στις τράπεζες, εξαιτίας των καθυστερημένων δόσεων”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοϊζίδης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024