Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜεγάλη μείωση των Γερμανών στην Βόρεια Ελλάδα

Μεγάλη μείωση των Γερμανών στην Βόρεια Ελλάδα

Η στάση των Γερμανών τουριστών, που προτίμησαν φέτος τους φθηνούς προορισμούς όπως Τουρκία και Βουλγαρία, αλλά και ταξίδια στην Κεντρική Ευρώπη που βρίσκεται πολύ κοντά τους, έχει επηρεάσει τον τουρισμό […]

Η στάση των Γερμανών τουριστών, που προτίμησαν φέτος τους φθηνούς προορισμούς όπως Τουρκία και Βουλγαρία, αλλά και<...> ταξίδια στην Κεντρική Ευρώπη που βρίσκεται πολύ κοντά τους, έχει επηρεάσει τον τουρισμό της Βόρειας Ελλάδας, αφού οι αφίξεις τους σημείωσαν πτώση της τάξεως του -30%.

Τα ίδια ποσοστά περίπου παρουσίασαν και οι αφίξεις των Βρετανών, ενώ μικρή αύξηση σημειώθηκε στους τουρίστες από τη Σκανδιναβία. Οι έξοδοι των Ελλήνων τα Σαββατοκύριακα, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών ήταν μειωμένες όπως και οι αφίξεις Σέρβων και Σκοπιανών, εξαιτίας προβλημάτων έκδοσης βίζας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αφίξεων αλλοδαπών στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου, παρατηρείται μείωση 9%, λόγω της μείωσης των τακτικών πτήσεων του εξωτερικού.

Η μείωση διανυκτερεύσεων στη Χαλκιδική υπολογίζεται στο 7%, ενώ η τουριστική σεζόν για Ασπροβάλτα-Βρασνά κλείνει με μείωση της τάξης του 20%-30%, και για τη Θάσο 3%-4%. Σε καλά επίπεδα κινήθηκαν τουριστικά οι βόρειες Σποράδες, με τη Σκιάθο να παρουσιάζει αύξηση 3% λόγω αεροδρομίου, ενώ Σκόπελος και Αλόννησος επηρεάστηκαν στον εσωτερικό τουρισμό εξαιτίας της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024