Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ ΣΕΤΕ χαιρετίζει την αναβάθμιση του τουρισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο ΣΕΤΕ χαιρετίζει την αναβάθμιση του τουρισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο ΣΕΤΕ με ανακοίνωση του χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά την τελευταία του σύνοδο στο Στρασβούργο που έγινε στα μέσα Απριλίου με την οποία ενέκρινε […]

Ο ΣΕΤΕ<.> με ανακοίνωση του χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά την τελευταία του σύνοδο<...> στο Στρασβούργο που έγινε στα μέσα Απριλίου με την οποία ενέκρινε την πρόταση των ευρωβουλευτών κ.κ. Κ. Χατζηδάκη, Μ. Μαστοράκη, και Γ. Δημητρακόπουλου για να περιληφθεί ο τουρισμός στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Υπενθυμίζουμε ότι πριν από ένα περίπου χρόνο ο ΣΕΤΕ ανέλαβε πρωτοβουλία για την αναβάθμιση του τουρισμού στα κοινοτικά όργανα. Για το λόγο αυτό ο ΣΕΤΕ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή για την πολιτική των Μεταφορών και του Τουρισμού.
Επίσης, ο ΣΕΤΕ είναι σε επαφή με το European Tourism Action Group, ETAG<.>, που δραστηριοποιείται προς την ίδια κατεύθυνση καθώς και με αντίστοιχες οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Με δεδομένη λοιπόν την σπουδαιότητα του τουρισμού για την Ελλάδα είναι αναγκαίο για την χώρα μας να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την κοινοτική πολιτική του τουρισμού στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της διακυβερνητικής διάσκεψης.
Για σκοπό αυτό ο ΣΕΤΕ πρότεινε με επιστολή του προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και το Υπουργείο Εξωτερικών να αναλάβουν σχετική πρωτοβουλία για την προετοιμασία συνεδρίου με τίτλο ‘Προς μια κοινοτική πολιτική τουρισμού’.
Ο σκοπός του συνεδρίου πρέπει αν είναι η διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής που θα ακολουθείται από τους εκπροσώπους της χώρας μας στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε όλα τα επίπεδα, ώστε να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των δράσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέρ του τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024