Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΌλα τα μάτια των Ευρωπαίων τηλεθεατών θα στραφούν στην Ελλάδα το Μάιο του 2006… αλλά πού ακριβώς (;)

Όλα τα μάτια των Ευρωπαίων τηλεθεατών θα στραφούν στην Ελλάδα το Μάιο του 2006… αλλά πού ακριβώς (;)

Ξεκίνησε δυναμικά η διεκδίκηση του σημαντικότερου καλλιτεχνικού γεγονότος του 2006 που αναμένεται να φέρει και πάλι την Ελλάδα στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος εκατομμυρίων τηλεθεατών και υποψήφιων μελλοντικών τουριστών. Το Μάιο του 2006 όλη η Ευρώπη θα βλέπει Ελλάδα, αλλά πιο ακριβώς σημείο;…

Ξεκίνησε δυναμικά η διεκδίκηση του σημαντικότερου καλλιτεχνικού γεγονότος του 2006 που αναμένεται να φέρει και πάλι την Ελλάδα<...>στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος εκατομμυρίων τηλεθεατών και υποψήφιων μελλοντικών τουριστών. Το Μάιο του 2006 όλη η Ευρώπη θα βλέπει Ελλάδα, αλλά πιο ακριβώς σημείο;

Τη στιγμή που η Αθήνα αναζητά τον χώρο διεξαγωγής του επόμενου διαγωνισμού της Eurovision μεταξύ του Ολυμπιακού Σταδίου, του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας ή του Σπιτιού της Αρσης Βαρών, τη διεξαγωγή του 51ου διαγωνισμού της Eurovision στη πόλη της Θεσσαλονίκης και όχι στην πρωτεύουσα της χώρας, την Αθήνα, ζήτησε χτες, Τρίτη 24 Μαΐου 2005, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και υπουργό Πολιτισμού κ. Κώστα Καραμανλή, τον Υπουργό Επικρατείας κ. Θόδωρο Ρουσόπουλο, τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα και τον πρόεδρο της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Χρήστο Παναγόπουλο.

Μάλιστα, ως επιχειρήματα ο κ. Ψωμιάδης παρουσιάζει τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την ενίσχυση της Περιφέρειας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τονίζει πως και η γειτονική Τουρκία οργάνωσε το συγκεκριμένο διαγωνισμό το 2003 στην Κωνσταντινούπολη και όχι στην πρωτεύουσα της, την Aγκυρα.

Αναλυτικότερα, στην επιστολή αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Η μεγάλη επιτυχία της Έλενας Παπαρίζου στο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, αποτέλεσμα πέραν της καλλιτεχνικής αξίας και της συστηματικής δουλειάς και προεργασίας της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, δημιουργεί για όλους μας μία τεράστια ευθύνη για να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στη διοργάνωση από την πατρίδα μας του επόμενου διαγωνισμού, το Μάιο του 2006.

Είναι σαφές ότι η Αθήνα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες τον Αύγουστο του 2004
επέτυχε απόλυτα και ταυτόχρονα απέκτησε τον πλούτο των αναγκαίων υποδομών
για τη συγκεκριμένη πολυδάπανη διοργάνωση. Ο πρόεδρος της Κυβερνήσεως κ. Κώστας Καραμανλής έχει διακηρύξει και έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, πως τώρα αρχίζει η ώρα της Περιφέρειας, την οποία θα πρέπει να ενισχύσουμε με υποδομές, μέσα και από γεγονότα διεθνούς εμβέλειας, έτσι ώστε σταδιακά να μικρύνει η τεράστια ψαλίδα ανάπτυξης μεταξύ Αθήνας και Περιφέρειας.

Πρόταση:

Με βάση τα προαναφερόμενα αλλά και τις συνεχείς εξαγγελίες για τη Θεσσαλονίκη
Κέντρο – Πύλη – Μητρόπολη του Πολιτισμού και της Καινοτομίας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, νομίζω ότι έχει έλθει η ώρα για να αποτυπωθεί και στην πράξη, αν όλα αυτά τα εννοούμε με συγκεκριμένες επιλογές.

Προτείνουμε λοιπόν ο διαγωνισμός της Eurovision για το 2006 να διεξαχθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου άλλωστε γυρίστηκε και το video-clip της Έλενας Παπαρίζου στους εκπληκτικούς χώρους του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας.

Το πιθανό αντεπιχείρημα περί διεξαγωγής του διαγωνισμού στην πρωτεύουσα της χώρας που κέρδισε το πρώτο βραβείο, καταρρίπτεται από τη διεξαγωγή του προηγούμενου διαγωνισμού το 2003 στην Κωνσταντινούπολη και όχι στην Aγκυρα, όταν η Τουρκία κέρδισε το συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Επίσης, θα πρέπει να επισημανθεί ότι η Θεσσαλονίκη διαθέτει και εμπειρία διοργάνωσης ανάλογων φεστιβάλ, όπως το φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, στο οποίο διακρίθηκαν πολλοί τραγουδιστές, οι οποίοι στη συνέχεια μας εκπροσώπησαν στο διαγωνισμό της Eurovision. Για τρεις δεκαετίες το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αποτελούσε μέγιστο πολιτιστικό γεγονός με διεθνή ακτινοβολία.

Με τον τρόπο αυτό θα τιμηθεί και ο απόδημος ελληνισμός, του οποίου πρωτεύουσα είναι η Θεσσαλονίκη, ως έδρα του Σ.Α.Ε., αλλά και οικονομικά και τουριστικά θα υπογραμμισθεί πως η πρωτεύουσα της Μακεδονίας, η Θεσσαλονίκη, είναι η ευρωπαϊκή πύλη των Βαλκανίων”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024