Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΟλοκληρώθηκε η 5η Πανελλαδική έκθεση κρασιού Oinotelia

Ολοκληρώθηκε η 5η Πανελλαδική έκθεση κρασιού Oinotelia

Την ευκαιρία μιας άμεσης, ουσιαστικής επικοινωνίας και γνωριμίας με τους Έλληνες παραγωγούς είχαν όσοι επαγγελματίες και καταναλωτές – φίλοι του κρασιού, επισκέφτηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο (20-21 Ιανουαρίου) τοΜέγαρο Μουσικής Αθηνών, […]

Την ευκαιρία μιας άμεσης, ουσιαστικής επικοινωνίας και γνωριμίας με τους Έλληνες παραγωγούς είχαν όσοι επαγγελματίες και καταναλωτές – φίλοι του κρασιού, επισκέφτηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο (20-21 Ιανουαρίου) το<...>Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου πραγματοποιήθηκε η 5η Πανελλαδική έκθεση κρασιού Oinotelia, υπό την αιγίδα των υπουργείων Ανάπτυξης και Τουριστικής Ανάπτυξης, του ΕΟΤ και της Αγροτουριστικής Α.Ε.

Oι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 7.000 ιδιώτες καταναλωτές και επαγγελματίες, οι οποίοι πήραν φέυγοντας μαζί τους τις καλύτερες εικόνες και γευστικές εμπειρίες. Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης, τα 33 οινοποιεία που συμμετείχαν ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο το ποιοτικό ελληνικό κρασί, προσφέροντας τη δυνατότητα στους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης να το γνωρίσουν, να το απολαύσουν και να μάθουν ότι δεν ήξεραν γύρω από τις δημιουργίες τους.

Παράλληλα, λειτούργησε το γαστρονομικό σαλόνι της έκθεσης με τον αρμονικό συνδυασμό οίνου και εδεσμάτων. Επίσης, εκπαιδευτικά σεμινάρια παρακολούθησαν 120 ενδιαφερόμενοι, στους οποίους δόθηκε βεβαιωτικό παρακολούθησης.

Μια ξεχωριστή γευσιγνωσία αναδείχθηκε το κατάλληλο ποτήρι για το αγιωργήτικο και το Chardonnay σε συνεργασία με εκπρόσωπο της εταιρίας SPIEGELAU. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι στις παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης περιλαμβανόταν ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας και μελωδικό πολυθέαμα για το κρασί με ζωντανή ερμηνεία τραγουδιών και προβολή ντοκουμέντων. Επίσης, σε ειδική εκδήλωση τιμήθηκαν Έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι προάγουν το ελληνικό κρασί και την γαστρονομία σε Γαλλία και Γερμανία.

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε το Σάββατο 20 Ιανουαρίου ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους οι πρέσβεις της Ιαπωνίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας, ο πρόεδρος του ΟΠΕ, κ. Παπασταύρου, η πρόεδρος της Αγροτουριστικής Α.Ε κυρία Παπασταύρου και άλλοι επίσημοι.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024