Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΠαρουσία του Δήμου Χερσονήσου στην TTR-Romanian Tourism Fair
Εκθέσεις

Παρουσία του Δήμου Χερσονήσου στην TTR-Romanian Tourism Fair

Οι πωλήσεις κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης στο Βουκουρέστι κρίνονται παραπάνω από ικανοποιητικές, καθώς υπολογίζονται στα 2 εκατ. ευρώ, με την Ελλάδα να έχει μερίδιο πάνω από 60%.

Σταθερά στις πρώτες επιλογές των Ρουμάνων για τις καλοκαιρινές τους διακοπές παραμένει η Ελλάδα και μάλιστα, με διαφορά. Αυτή είναι η πρώτη εκτίμηση από τη διεθνή τουριστική έκθεση στο Βουκουρέστι TTR – Romanian Tourism Fair, που πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως 15 Μαρτίου, με 300 εκθέτες από 13 χώρες και 30.000 επισκέπτες, στην οποία συμμετείχε ο Δήμος Χερσονήσου. Την έκθεση εγκαινίασε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα.

Εντυπωσιακά μεγάλη η προσέλευση του κοινού και καθημερινή προβολή από τα ΜΜΕ, μεγάλο ενδιαφέρον για τη χώρα μας και εξαιρετικά φιλικό κλίμα καταγράφηκε από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Απασχόλησης, κ. Ευθύμιο Μουντράκη, ο οποίος μαζί με τον ειδικό σύμβουλο σε θέματα Τουρισμού, κ. Μηνά Λιαπάκη, εκπροσώπησαν το Δήμο Χερσονήσου. “Από την άλλη πλευρά, οι κρατήσεις για το 2015 δεν παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση, αυτό κρίνεται όμως μάλλον λογικό, καθώς τα τελευταία τρία χρόνια είχαμε συνεχώς ανοδική πορεία. Η Τουρκία αντίθετα, που τα τελευταία χρόνια δεν τα πήγαινε ιδιαίτερα καλά, φέτος παρουσιάζει αυξητική τάση”, δήλωσε ο κ. Μουντράκης. Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις κατά τη διάρκεια της έκθεσης κρίνονται παραπάνω από ικανοποιητικές, καθώς υπολογίζονται στα 2 εκατ. ευρώ, με την Ελλάδα να έχει μερίδιο πάνω από 60%.

Δημοφιλέστεροι ελληνικοί προορισμοί είναι η Θάσος, η Κρήτη, καθώς και τα νησιά του Ιονίου, η Ζάκυνθος, η Λευκάδα και η Κέρκυρα. Οι Ρουμάνοι επισκέπτες λατρεύουν την ελληνική μουσική και το φαγητό, ενώ πόλο έλξης αποτελούν οι παραλίες και τα μοναστήρια (θρησκευτικός τουρισμός).

Η παρουσία του Δήμου Χερσονήσου σε μεγάλες εκθέσεις του εξωτερικού θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 18 Μαρτίου με τη μετάβαση αντιπροσωπείας στη μεγάλη τουριστική έκθεση MITT στη Μόσχα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

01/03/2024
29/02/2024
28/02/2024
27/02/2024
26/02/2024
23/02/2024