Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠΑΣΟΚ: Στο Θεό του ελληνικού τουρισμού οι ελπίδες του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης
Δήλωση της Α. Γκερέκου

ΠΑΣΟΚ: Στο Θεό του ελληνικού τουρισμού οι ελπίδες του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Τουρισμού κ. Aντζελα Γκερέκου, έκανε την εξής δήλωση, απαντώντας στις δηλώσεις του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κ. Μαρκόπουλου, στις οποίες προέβη μετά τη χθεσινή του συνεργασία με τον…

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Τουρισμού κ. Aντζελα Γκερέκου, έκανε την εξής δήλωση, απαντώντας στις δηλώσεις του<...> υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κ. Μαρκόπουλου, στις οποίες προέβη μετά τη χθεσινή του συνεργασία με τον πρωθυπουργό.

“Εν μέσω θέρους, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να συναντηθεί με τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης και τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, ώστε όλοι μαζί να εκτιμήσουν την κατάσταση που επικρατεί σε έναν από τους πιο κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος σημειωτέων συμβάλει πλέον του 18% στο ΑΕΠ της χώρας.

Πραγματικά όμως, είναι να απορεί κανείς πιο ήταν το ακριβές αντικείμενο αυτής της συνάντησης και αν αποφασίστηκε κάτι που θα απαντούσε στην διαμορφωθείσα κατάσταση, το οποίο τελικά δεν μας γνωστοποίησαν. Βέβαια, μας έχουν συνηθίσει σε σπασμωδικές κινήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα, αλλά και σε δηλώσεις που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι ζούμε σε άλλη χώρα.

Ωστόσο, μια τέτοια πολιτική στάση, το ελάχιστο που αποδεικνύει είναι ένδυα πρωτοβουλιών και παντελή αδυναμία της Κυβέρνησης, να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στο πρόβλημα, να αντιμετωπίσει με θάρρος και αποτελεσματικά την αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα της συρρίκνωσης του τουριστικού εισοδήματος, του αγώνα επιβίωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της απώλειας χιλιάδων θέσεων εργασίας στον τουριστικό κλάδο κ.ο.κ. Είναι τουλάχιστον ανεύθυνο και σίγουρα προκλητικό, να συναντάται ο πρωθυπουργός με δυο υπουργούς του, απλά και μόνο για να ανακοινώσουν στον ελληνικό λαό, με πανηγυρισμούς και θριαμβολογίες ότι `ευτυχώς τα καταστροφολογικά σενάρια δεν έχουν επαληθευτεί`.

Εμείς, απαντάμε στην Κυβέρνηση της Ν.Δ. και στον κ. υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης: Ευτυχώς για άλλη μια φορά ο `θεός` του ελληνικού τουρισμού και ο «αυτόματος πιλότος» προσπαθούν να περιορίσουν, το περισσότερο δυνατό, τις αρνητικές συνέπειες από τις καταστροφικές πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης. Δυστυχώς, για άλλη μια χρονιά, η πανέμορφη χώρα μας και οι άνθρωποι του τουρισμού, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι, αγωνίζονται ουσιαστικά μόνοι τους απέναντι στην έλλειψη αναπτυξιακού σχεδίου για τον τουρισμό, απέναντι στην καταστροφική ανικανότητα της Κυβέρνησης του κ. Καραμανλή.

Σε κάθε περίπτωση, σε ό,τι αφορά στα στατιστικά δεδομένα, η χώρα μας θα κάνει `ταμείο` με τη λήξη της τουριστικής περιόδου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024