Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠεριουσία, Ολυμπιακοί 2004 και Φεστιβάλ απασχολούν το υπουργείο Ανάπτυξης

Περιουσία, Ολυμπιακοί 2004 και Φεστιβάλ απασχολούν το υπουργείο Ανάπτυξης

Στην πρώτη επίσημη συνέντευξη του εχθές σε δημοσιογράφους τουρισμού ο νέος υπουργός Ανάπτυξης κος Νικόλαος Χριστοδουλάκης αναφέρθηκε στο θέμα της αξιοποίησης της περιουσίας του ΕΟΤ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 […]

Στην πρώτη επίσημη συνέντευξη του εχθές σε δημοσιογράφους τουρισμού ο νέος υπουργός Ανάπτυξης κος Νικόλαος Χριστοδουλάκης αναφέρθηκε<...> στο θέμα της αξιοποίησης της περιουσίας του ΕΟΤ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και στο Φεστιβάλ Αθηνών.
Στο θέμα της περιουσίας ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι επιχειρηματικές δραστηριότητες που αφορούν στον τουρισμό είναι δραστηριότητες οι οποίες θα πρέπει να γίνονται με επιχειρηματικό τρόπο και το κράτος θα πρέπει να διατηρήσει τις αρμοδιότητες τις οποίες έχει ως κράτος, χωρίς όμως αυτές να συγχέονται με επιχειρηματικές δραστηριότητες».
Τα μέτρα που αποφασίσθηκαν στην κατεύθυνση αυτή είναι τα εξής:
Υπεγράφη από τον γενικό γραμματέα εχθές η πλήρης μεταφορά όλων των εκμεταλλεύσεων περιουσιακών στοιχείων στην Εταιρία Αξιοποίησης Τουριστικής Περιουσίας, η οποία έχει συσταθεί. Αυτό περιλαμβάνει τις πλαζ Αττικής, τις μαρίνες, την παραλιακή Αθηνών και τον Παρνασσό.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία αναζήτησης χρηματοοικονομικού συμβούλου για την Εταιρία Αξιοποίησης Τουριστικής Περιουσίας ώστε να σχεδιαστεί και να προγραμματισθεί το χρονοδιάγραμμα και της δικής της περιουσίας. Θα εξετασθεί η προοπτική εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών ως αυτοτελούς δημόσιας επιχείρησης. Όπως ανέφερε ο υπουργός σύντομα θα ανακοινωθούν και συγκεκριμένες κατευθύνσεις σχετικά με τη μετοχοποίηση, το επιχειρησιακό σχέδιο της Εταιρίας καθώς και τις ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν για τους επενδυτές.
Ειδικότερα, για το καζίνο ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε ότι θα προχωρήσει το Προεδρικό διάταγμα έτσι ώστε να μετατραπεί σε Δημόσια Ανώνυμη Εταιρία.

Ο ΕΟΤ παραμένει ΝΠΔΔ

Αναφερόμενος στον ΕΟΤ ο υπουργός τόνισε ότι θα παραμείνει Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με κύριες αρμοδιότητες αδειοδοτικού, ελεγκτικού, και ρυθμιστικού μηχανισμού σε θέματα τουριστικής πολιτικής.
Σε τελικό στάδιο βρίσκεται το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο δημιουργεί τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Τουρισμού που υπάγονται στις περιφέρειες, για την αποτελεσματική αποκέντρωση δραστηριοτήτων των υπηρεσιών τουρισμού.

Τουριστικό Ολυμπιακό Πακέτο για το 2004

Για το επίμαχο θέμα της φιλοξενίας στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης θα εκπονήσει σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς –και θα τεθεί προς συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού- ένα ‘τουριστικό ολυμπιακό πακέτο’ το οποίο θα διαρθρώνει όλα τα μέτρα τουριστικής πολιτικής σε επίπεδο υποδομών, σε επίπεδο εκσυγχρονισμού, σε επίπεδο συμπληρωματικών και ελλιπουσών εγκαταστάσεων, σε επίπεδο αξιοπιστίας, ποιότητας και πλήθους υπηρεσιών οι οποίες παρέχονται.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν πείσθηκε από τους ξενοδόχους ότι υπάρχουν τα δωμάτια ή θα προκύψει θέμα άρσης του κορεσμού που υπάρχει, ο υπουργός απάντησε ότι «Η Επιτροπή Διοργάνωσης Ολυμπιακών Αγώνων έχει αναλάβει ένα στόχο ποσοτικής και ποιοτικής εκπλήρωσης των απαιτήσεων φιλοξενίας ή καλύτερα του ισοζυγίου φιλοξενίας μεταξύ ζήτησης και προσφοράς και προς αυτή την κατεύθυνση θα ληφθούν όλα τα μέτρα. Οποιαδήποτε και αν είναι αυτά τα μέτρα, οπωσδήποτε θα περιλαμβάνουν μία σοβαρή εκτεταμένη και εντατική προσπάθεια εκσυγχρονισμού των υφισταμένων μονάδων

Φεστιβάλ Αθηνών

Προχωράει ένας διεθνής διαγωνισμός, ο οποίος θα έχει στόχο να διερευνήσει τη σύναψη διεθνών συμμαχιών και συνεργασιών του Φεστιβάλ Αθηνών με άλλα Φεστιβάλ, με ρητή κατεύθυνση προσέλκυσης ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα, έτσι ώστε να διαδραματίσει τον καταλυτικό πολιτισμικό ρόλο τον οποίο έχει το Φεστιβάλ στο συνολικό πλαίσιο τουριστικής πολιτικής και γενικότερα πολιτισμικής πολιτικής για τη χώρα μας, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης.
Έμφαση έδωσε ο κ. Χριστοδουλάκης στην ανάγκη έγκαιρης προετοιμασίας για το επόμενο έτος. Για τον σκοπό αυτό θα υπάρξει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος το αργότερο μέχρι τον Αύγουστο του 2000 προκειμένου από νωρίς το Φθινόπωρο του 2000 να είναι γνωστό και αξιόπιστα κατοχυρωμένο το πρόγραμμα για το 2001. Μόνο έτσι το Φεστιβάλ θα μπορέσει να δημιουργήσει αυτοτελή ζήτηση η οποία με τη σειρά της θα διοχετεύεται και θα εξυπηρετείται από τις άλλες τουριστικές υπηρεσίες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024