Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΠροτάσεις για τη λύση του ακτοπλοϊκού προβλήματος στα Δωδεκάνησα από τον πρόεδρο της `Δωδεκάνησος Ναυτιλιακή`

Προτάσεις για τη λύση του ακτοπλοϊκού προβλήματος στα Δωδεκάνησα από τον πρόεδρο της `Δωδεκάνησος Ναυτιλιακή`

Προτάσεις για τη λύση του ακτοπλοϊκού προβλήματος που αντιμετωπίζει η περιοχή της Δωδεκανήσου κατέθεσε στον Υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής,κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, ο πρόεδρος της Δωδεκάνησος Ναυτιλιακή, κ. Γιώργος Σπανός, […]

Προτάσεις για τη λύση του ακτοπλοϊκού προβλήματος που αντιμετωπίζει η περιοχή της Δωδεκανήσου κατέθεσε στον Υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής,<…>κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, ο πρόεδρος της Δωδεκάνησος Ναυτιλιακή, κ. Γιώργος Σπανός, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Ροδιακή`.

Ειδικότερα, στην επιστολή του ο κ. Σπανός αναφέρει τα ακόλουθα:

“Η σύνδεση των μικρότερων και απομονωμένων νησιών του Δωδεκανησιακού συμπλέγματος, με τα μεγαλύτερα, κυρίως με τη Ρόδο και Κω που αποτελούν τα οικονομικά και διοικητικά κέντρα του νομού, αποτελεί διαχρονικά σημαντικό πρόβλημα, το οποίο επιδεινώνεται από την έλλειψη νεότευκτων σύγχρονων πλοίων.

Η εταιρία μας, έξι ετών πλέον στην εξυπηρέτηση της ενδοδωδεκανησιακής ακτοπλοΐας, σας υποβάλλει σήμερα μια νέα πρόταση επίλυσης του προβλήματος σε μόνιμη βάση. Συγκεκριμένα εισηγείται:

  1. Την επιδότηση σε ετήσια βάση της γραμμής Πάτμος – Λειψοί – Λέρος Κάλυμνος – Κως Ρόδος και επιστροφή. Δύο δρομολογίων εβδομαδιαίως για όλο το χρόνο με τίμημα 10.600 ανά δρομολόγιο.
  2. Την επιδότηση σε ετήσια βάση της γραμμής Ρόδος – Χάλκη – Τήλος – Νίσυρος – Κως – Κάλυμνος και επιστροφή. Δύο δρομολόγια εβδομαδιαίως με τίμημα 10.500 ευρώ ανά δρομολόγιο.
  3. Την επιδότηση της γραμμής Ρόδος – Καστελλόριζο και επιστροφή. Δύο δρομολόγια εβδομαδιαίως, για όλο το χρόνο σε τίμημα 10.500 ευρώ ανά δρομολόγιο.
  4. Οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών κάτω από 3.000 κατοίκους για τα ανωτέρω δρομολόγια θα μεταφέρονται δωρεάν με απλή επίδειξη βεβαίωσης μονίμου κατοικίας από τον Δήμο τους. Στα νησιά κάτω των 3.000 κατοίκων περιλαμβάνονται η Χάλκη, Τήλος, Νίσυρος, Λειψοί, Πάτμος και Καστελλόριζο.
  5. Οι κάτοικοι των νησιών Πάτμος και Λειψοί, θα μεταφέρονται δωρεάν και στα μη επιδοτούμενα δρομολόγια της εταιρίας μας.
  6. Για τα νησιά κάτω των 3.000 κατοίκων να ληφθεί μέριμνα ώστε οι επιβάτες μη μόνιμοι κάτοικοι, να απαλλάσσονται της υποχρέωσης καταβολής των κρατήσεων υπέρ τρίτων ήτοι ΦΠΑ, ΝΑΤ, επίναυλου, Λιμενικού Τέλους κ.ά. Κατά τον τρόπο αυτό, θα επέλθει μείωση του ναύλου προς τα μικρότερα νησιά σε ποσοστό 25% τουλάχιστον γεγονός που θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξή τους.

Πιστεύουμε ότι η πρότασή μας είναι απολύτως ρεαλιστική και παρέχει ισχυρά κίνητρα ανάπτυξης των μικρότερων νησιών. Ευελπιστούμε ότι θα εξεταστεί από εσάς και την Υπηρεσία σας, θετικά χάριν της ανάπτυξης των νησιών μας, η οποία διασφαλίζεται πρωτίστως με την τακτική και σταθερή σύνδεσή τους με τα μεγαλύτερα νησιά ή τα νησιά “κορμού”, όπως αποκαλούνται”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024