Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠυρασφάλεια και υγιεινή απασχολούν τους ξενοδόχους της Αττικής

Πυρασφάλεια και υγιεινή απασχολούν τους ξενοδόχους της Αττικής

Μπαράζ ημερίδων με θέμα την πυρασφάλεια και τις συνθήκες υγιεινής των ξενοδοχείων διοργανώνει για τα μέλη της η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής σε συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του δημοσίου. Στο […]

Μπαράζ ημερίδων με θέμα την πυρασφάλεια και τις συνθήκες υγιεινής των ξενοδοχείων διοργανώνει για τα<...> μέλη της η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής σε συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του δημοσίου.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΞΑ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική πραγματοποιεί την επόμενη εβδομάδα σχετικό σεμινάριο, εν όψει τη διοργάνωσης της Ολυμπιάδας στην Αθήνα. Τούτο ανακοίνωσε – μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel – ο πρόεδρος της ΕΞΑ κ. Γιώργος Τσακίρης σημειώνοντας ότι η εν λόγω διοργάνωση συνιστά τη δεύτερη από μια σειρά ημερίδες, εκ των οποίων η πρώτη έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη, σε συνεργασία με επόπτες υγείας της Νομαρχίας Αττικής και με θέμα την υγιεινή των ξενοδοχείων. Η τρίτη πρόκειται να διεξαχθεί σε περίπου ένα μήνα και θα αφορά στις συνθήκες ασφαλείας μιας μονάδας και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Αναφερόμενος, εν συνεχεία, στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών από πλευράς των ξενοδοχειακών μονάδων, ο πρόεδρος της ΕΞΑ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την προχειρότητα με την οποία προωθείται από το υπουργείο Ανάπτυξης η διαδικασία της αστεροποίησης. Παράλληλα ενέμεινε στην άποψη ότι οι επικείμενοι έλεγχοι θα πρέπει να γίνονται από επόπτες του κράτους και όχι από ιδιωτικές εταιρείες προς εξασφάλιση της ακεραιότητας των αποτελεσμάτων των αναφερόμενων ελέγχων.

Ακολούθως και ερωτηθείς για τις εξελίξεις στον τομέα των μεταφορών και τις συνεχείς απεργίες των αυτοκινητιστών, ο κ. Τσακίρης υπογράμμισε ότι η τρέχουσα κατάσταση δυσχεραίνει σε μεγάλο βαθμό τη μετακίνηση των τουριστών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα, ενώ όπως συμπλήρωσε, ακόμη διατηρείται παράνομα το μονοπώλιο των λιμουζινών – περί μίσθωσης αυτοκινήτων με οδηγό – γεγονός που οπωσδήποτε δεν καλύπτει το σύνολο των αναγκών της ελληνικής αγοράς.

Επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής έκανε λόγο για τα αποτελέσματα των τελευταίων μηνών στις πληρότητες των αθηναϊκών μονάδων και συγκεκριμένα τόνισε ότι, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο Σεπτέμβριος έκλεισε ικανοποιητικά, έχοντας διατηρηθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ενώ ιδιαίτερα ελπιδοφόρα για την Αττική ξεκίνησε και ο Οκτώβριος.

“Βέβαια”, προσέθεσε ο κ. Τσακίρης, “οι πληρότητες συγκριτικά με τις αντίστοιχες του Σίδνεϊ κατά την προολυμπιακή περίοδο δεν είναι καθόλου καλές και ήδη καταγράφεται μείωση ύψους 20%. Ωστόσο – όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΞΑ – υπάρχουν προσδοκίες για βελτίωση της κατάστασης από το 2004 και μετά, καθώς περισσότερες από 5.000 νέες κλίνες έχουν κατασκευασθεί, ενώ πάνω από 900 εκατ. ευρώ έχουν δαπανηθεί για τις ανακαινίσεις των μονάδων της πρωτεύουσας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024