Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣημαντικές οι επαφές του ΠΑΣΥΞΕ στην Αθήνα για την ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου

Σημαντικές οι επαφές του ΠΑΣΥΞΕ στην Αθήνα για την ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου

Ιδιαίτερα χρήσιμες και σημαντικές κρίθηκαν για την περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, οι επαφές που πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες στην Αθήνα αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων – ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ.

Ιδιαίτερα χρήσιμες και σημαντικές κρίθηκαν για την περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, οι επαφές<...>που πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες στην Αθήνα αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων – ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ., υπό τον πρόεδρο του, κ. Χάρη Λοϊζίδη, με κυβερνητικούς και μη παράγοντες της ελληνικής και ευρύτερης τουριστικής βιομηχανίας.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης της Ελλάδας, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, αφού έγινε αλληλοενημέρωση επί των τουριστικών εξελίξεων σε Ελλάδα και Κύπρο, ανταλλάχθηκαν απόψεις για την περαιτέρω ανάπτυξη αμφίδρομου τουριστικού ρεύματος, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη του Κοινωνικού Τουρισμού και των Μαθητικών Εκδρομών προς την Κύπρο. Επιπρόσθετα, τονίσθηκε η συμβολή όλων των τουριστικών φορέων των δύο χωρών για αίσια κατάληξη των προσπαθειών για ετοιμασία ενός ελκυστικού κοινού τουριστικού πακέτου για την περιοχή Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, με στόχο την προσέλκυση τουριστικού ρεύματος από τις μεγάλες και ραγδαία αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας, όπως της Κίνας, της Ινδίας και της Ιαπωνίας.

Ακόμη, στη συνάντηση με τον Υπουργό συμφωνήθηκε σε συνδυασμό με τα επίσημα εγκαίνια του Γραφείου του Ε.Ο.Τ. στη Λευκωσία να συνδιοργανωθεί με τον ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ. Συνέδριο με τη συμμετοχή τόσο των Κυπρίων Τουριστικών Επαγγελματιών, όσο και των ομολόγων τους της Ελλάδας. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του E.O.T., κ. Αριστείδης Καλογερόπουλος και ο Διευθυντής του Κ.Ο.Τ. Ελλάδας, κ. Γιώργος Ιωαννίδης.

Επίσης, η κυπριακή αντιπροσωπεία συναντήθηκε με εκπροσώπους του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, υπό τον Πρόεδρό του κ. Γεράσιμο Φωκά, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων υπό την ηγεσία του κ. Βασίλη Πλεύρη, και με το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων υπό την Αντιπρόεδρο του, κ. Ντία Καψή. Κατά τις συναντήσεις έγινε εκτενής ανταλλαγή απόψεων επί των κύριων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν η ξενοδοχειακή και τουριστική βιομηχανία Ελλάδας και Κύπρου, καθώς και για τις περαιτέρω ενέργειες για ανάπτυξη τόσο του τουριστικού ρεύματος μεταξύ των δύο χωρών, όσο και των επενδυτικών ευκαιριών που παρουσιάζονται.

Σημειώνεται ότι στην αντιπροσωπεία του ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ. συμμετείχαν επίσης ο Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Θέμης Φιλιππίδης, και ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ., κ. Ζαχαρίας Ιωαννίδης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024