Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση της ΠΟΕΣΕ με τον υπουργό και τον αναπλ. υπουργό Εσωτερικών
Εστίαση

Συνάντηση της ΠΟΕΣΕ με τον υπουργό και τον αναπλ. υπουργό Εσωτερικών

Στη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου οι πρόεδροι της ΠΟΕΣΕ και του ΕΕΑ έθεσαν μια σειρά προβλημάτων που απασχολούν τις επιχειρήσεις του κλάδου ζητώντας την άμεση επίλυσή τους.

Σημαντικά θέματα που αφορούν στην ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης, που πραγματοποιήθηκε σε συνάντηση που πρόσφατη είχαν με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη και τον αναπλ. υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης κ. Στέλιο Πέτσα, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτιστικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) κ. Γιώργος Καββαθάς μαζί με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου. Στη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου οι πρόεδροι της ΠΟΕΣΕ και του ΕΕΑ έθεσαν μια σειρά προβλημάτων που απασχολούν τις επιχειρήσεις του κλάδου ζητώντας την άμεση επίλυσή τους.

Ειδικότερα αναφέρθηκαν:

  • στην ανάγκη της υποχρεωτικής απαλλαγής των τελών καταλήψεων κοινοχρήστων χώρων των Δήμων και των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού κατά το διάστημα των lockdown (Μαρτίου – Μαΐου 2020 και Νοεμβρίου 2020 έως τον Ιούνιο 2021).
  • Στην ανάγκη επαναφοράς της ρύθμισης των χρεών προς ΟΤΑ του άρθρου 165 του Ν. 4764/23.12.2020 που βεβαιώθηκαν ή μη ή κατέστησαν ληξιπρόθεσμα μέχρι 30/6/2021.
  • Στην ανάγκη τροποποίηση του άρθρου 55 του Ν. 4483/31.7.2017, ώστε να καταργηθεί η αφαίρεση άδειας χρήσης κοινοχρήστων χώρων, σε περίπτωση δεύτερης παράβασης εντός του έτους.
  • Στην ανάγκη τροποποίηση του άρθρου 49 του Ν. 4795/17.4.2021 με το οποίο παρατάθηκαν οι επαγγελματικές μισθώσεις ακινήτων των Ο.Τ.Α, με κατάργηση των περιορισμών χρονικών ορίων και την εφαρμογή της παράτασης για 2 έτη ανεξαρτήτως χρόνου λήξης της μίσθωσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Πέτσας συμφώνησε ώστε να υπάρξει άμεση νομοθετική πρωτοβουλία για την επίλυση των ζητημάτων που τέθηκαν από τους εκπροσώπους της ΠΟΕΣΕ και ΕΕΑ. Παράλληλα, αναφορά έγινε και σε άλλα θέματα που απασχολούν τον κλάδο της εστίασης (όπως αλλαγή του Π.Δ. 180/79 για την σφράγιση των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ), τα Δημοτικά τέλη, τα υπέρογκα πρόστιμα και προσαυξήσεις αυτών). Μάλιστα, συμφωνήθηκε τις επόμενες ημέρες να υπάρξει και νέα συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, με στόχο τη διεξοδική συζήτηση και επίλυση και των θεμάτων αυτών.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

08/06/2023
07/06/2023
06/06/2023
02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023