Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΤην εύρεση λύσεων για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα απαιτεί η ΕΝΑΕ

Την εύρεση λύσεων για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα απαιτεί η ΕΝΑΕ

Την εύρεση λύσεων στο έντονο ακτοπλοϊκό πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν τα νησιά Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Λέσβου, Σάμου και Χίου απαιτούν οι Νομαρχιακές τους Αυτοδιοικήσεις και η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ)…

Την εύρεση λύσεων στο έντονο ακτοπλοϊκό πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν τα νησιά Δωδεκανήσου, Κυκλάδων<...>, Λέσβου, Σάμου και Χίου απαιτούν οι Νομαρχιακές τους Αυτοδιοικήσεις και η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ). Μάλιστα, για το λόγο αυτό δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Δεκεμβρίου στον Πειραιά ( 17:30 Σταθμός Ηλεκτρικού) και στην πορεία, που θα ακολουθήσει προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ο δίκαιος αγώνας μας είναι σε εξέλιξη και κλιμακώνεται, μακριά από πάσης φύσεως σκοπιμότητες και υστερόβουλες επιδιώξεις” αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η ΕΝΑΕ τονίζοντας ότι “μένουμε καθαροί και αμετακίνητοι στην υπεράσπιση των αιτημάτων μας, έχοντας την εξουσιοδότηση και την υποστήριξη όλων των Αιγαιοπελαγιτών”.

Ιδιαίτερα σε ότι αφορά το ακτοπλοϊκό πρόβλημα ζητούν τα ακόλουθα:

  • Καθιέρωση σε ετήσια τουλάχιστον βάση δρομολογίων τα οποία θα εξασφαλίζουν την καθημερινή σύνδεση των νησιών μας από και προς το κέντρο.

  • Πλοία με καθορισμένες προδιαγραφές, ώστε να εξασφαλίζεται η αξιοπρεπής, γρήγορη και φτηνή διακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων από και προς τα νησιά μας.

  • Ενίσχυση της ενδοεπικοινωνίας με καθημερινή διασύνδεση των μικρών νησιών με τα μεγαλύτερα και με τις έδρες των νομών.

  • Ενίσχυση της διασύνδεσης των νησιών του Αιγαίου με την Κεντρική, τη Βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη.

  • Επανεξέταση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου στην κατεύθυνση επίτευξης των παραπάνω στόχων.

  • Ειδική μέριμνα του Κράτους για τη βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων σ` όλα τα νησιά.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024