Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΞεκινά από τη Δευτέρα το Πρόγραμμα Φιλοξενίας της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού

Ξεκινά από τη Δευτέρα το Πρόγραμμα Φιλοξενίας της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού

Από τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2005, ξεκινά το καλοκαιρινό Πρόγραμμα Φιλοξενίας της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ),υπό την φροντίδα και την επίβλεψη του αρμόδιου για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Υφυπουργού Εξωτερικών […]

Από τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2005, ξεκινά το καλοκαιρινό Πρόγραμμα Φιλοξενίας της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ),<...>υπό την φροντίδα και την επίβλεψη του αρμόδιου για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Παναγιώτη Σκανδαλάκη, στα πλαίσια του οποίου θα φιλοξενηθούν στη χώρα μας περίπου 700 Ελληνόπουλα της Διασποράς από όλο τον κόσμο, ηλικίας 9 – 13 ετών.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις δύο κατασκηνώσεις της ΓΓΑΕ: στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας σε τρεις 20ήμερες κατασκηνωτικές περιόδους, (Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο) και στην Επανωμή Θεσσαλονίκης σε δύο 20ήμερες κατασκηνωτικές περιόδους, (Ιούλιο και Αύγουστο).

Τα πρώτα 115 παιδιά, που θα έρθουν την ερχόμενη εβδομάδα, θα φιλοξενηθούν έως τις 9 Ιουλίου στη Μαλεσίνα, προέρχονται από την Αίγυπτο, το Σουδάν, τη Ρουμανία, τη Κύπρο, την Ιορδανία, το Κογκό, την Συρία, τη Παλαιστίνη, τις Η.Π.Α. και την Ν. Αφρική.

Στόχοι του Προγράμματος, σύμφωνα με την Κυβερνητική Πολιτική για τον Απόδημο Ελληνισμό, είναι η διατήρηση και η σύσφιξη των δεσμών τους με την πατρίδα των προγόνων τους, καθώς και η διαφύλαξη και ενίσχυση της εθνικής και πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Στο πλαίσιο των στόχων αυτών, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας, εκδρομές και επισκέψεις σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, διδασκαλία παραδοσιακών χορών, παρακολούθηση πολιτιστικών παραστάσεων και άλλες δραστηριότητες.

Ακόμη, στο πλαίσιο των ίδιων στόχων, θα πραγματοποιηθεί, επίσης, από τη ΓΓΑΕ, παράλληλα με το προαναφερθέν πρόγραμμα, κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και Πρόγραμμα Φιλοξενίας 400 περίπου παιδιών Ομογενών, ηλικίας 9 – 13 ετών, από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Ουκρανία, τη Γεωργία, το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Μολδαβία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, τη Βουλγαρία και την Αλβανία, σε συνεργασία με Ασφαλιστικά Ταμεία και άλλους φορείς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024