Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΞεκίνησαν τα αντιπλημμυρικά έργα στους πληγέντες νομούς από τις πυρκαγιές
ΥΠΕΧΩΔΕ

Ξεκίνησαν τα αντιπλημμυρικά έργα στους πληγέντες νομούς από τις πυρκαγιές

Αντιπλημμυρικά έργα άμεσης προτεραιότητας (καθαρισμοί και άμεσες επεμβάσεις) σε ποταμούς και ρέματα που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές των Νομών Ηλείας, Αρκαδίας, Εύβοιας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίαςέχουν ήδη ξεκινήσει, σύμφωνα με […]

Αντιπλημμυρικά έργα άμεσης προτεραιότητας (καθαρισμοί και άμεσες επεμβάσεις) σε ποταμούς και ρέματα που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές των Νομών Ηλείας, Αρκαδίας, Εύβοιας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας<...>έχουν ήδη ξεκινήσει, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων.

Συγκεκριμένα:

  1. Στο Νομό Ηλείας εξελίσσονται ήδη αντιπλημμυρικά έργα στον Κλαδέο ποταμό στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, στον Ακίδα ποταμό στην περιοχή της Ζαχάρως και στον Σοχιά στην περιοχή της Αμαλιάδας. Την Πέμπτη ξεκίνησε η εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων και στον Πηνειακό Λάδωνα, τον Αλφειό και τη Νέδα.

  2. Στον Νομό Εύβοιας βρίσκονται σε εξέλιξη αντιπλημμυρικές εργασίες στα ρέματα Μανικιάτη, Νηλέα και Αλιβερίου, ενώ θα ακολουθήσουν τα ρέματα Σαρανταπόταμου, Λήλα και Νέων Στύρων.

  3. Την Τετάρτη ξεκίνησαν εργασίες στον ποταμό Ξερίλα στην περιοχή της Μεγαλόπολης στην Αρκαδία.

  4. Στο Νομό Κορινθίας ξεκίνησαν την Πέμπτη εργασίες στα ρέματα Ασωπού, Ράχιανης και Ζαπαντίου.

  5. Στο Νομό Λακωνίας ξεκίνησαν επίσης την Πέμπτη τα αντιπλημμυρικά έργα στον Ευρώτα ποταμό.

  6. Από την Πέμπτη βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη αντιπλημμυρικά έργα και στην πεδινή κοίτη του ποταμού Νέδωνα στο Νομό Μεσσηνίας.


Σημειώνεται πως τα αντιπλημμυρικά έργα άμεσης προτεραιότητας εκτελούνται δωρεάν από μεγάλες τεχνικές εταιρίες.

Αντιδιαβρωτικά έργα

Το ΥΠΕΧΩΔΕ έστειλε ήδη και εργάζονται στην περιοχή της Ηλείας περισσότεροι από 100 δασεργάτες (εξειδικευμένα συνεργεία που εργάζονταν στην Πάρνηθα και τοπικοί εργάτες), με προτεραιότητα στις περιοχές της Αρχαίας Ολυμπίας, του Ζαχαρέικου ρέματος στην Ζαχάρω και των ρεμάτων της Αμαλιάδας. Μέσα στην εβδομάδα, θα προωθηθούν εξειδικευμένοι δασεργάτες από αυτούς που εργάζονται στην Πάρνηθα, οι οποίοι μαζί με ντόπιους δασεργάτες θα εκτελέσουν αντιδιαβρωτικά έργα και στους υπόλοιπους πληγέντες Νομούς Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας και Εύβοιας.

Καταγραφή ζημιών

Ολοκληρώθηκε από τα κλιμάκια μηχανικών του ΥΠΕΧΩΔΕ η καταγραφή των ζημιών σε κτήρια στις περιοχές των Νομών Αρκαδίας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Κορινθίας, Εύβοιας, Αιτωλοακαρνανίας και Αττικής που επλήγησαν από τις πρόσφατες περιοχές. Από την καταγραφή διαπιστώθηκε ότι συνολικά 847 κατοικίες και στους οκτώ Νομούς υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή, ενώ άλλες 672 κατοικίες έχουν υποστεί μερική καταστροφή και κρίθηκαν επισκευάσιμες. Επίσης, ολική καταστροφή έχουν υποστεί 41 δημόσια κτήρια, εκκλησίες και επαγγελματικές στέγες, καθώς και 817 στάβλοι, αποθήκες και κτήρια λοιπών χρήσεων. Μερική καταστροφή υπέστησαν 19 δημόσια κτήρια, εκκλησίες και επαγγελματικές στέγες, καθώς και 544 στάβλοι, αποθήκες και κτήρια λοιπών χρήσεων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024