Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΥπαίθριο παζάρι αντικών στην Κυπαρισσία

Υπαίθριο παζάρι αντικών στην Κυπαρισσία

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται το υπαίθριο παζάρι με παλιά αντικείμενα και αντίκες στο μεγάλο καλντερίμι της παλιάς πόλης της Κυπαρισσίας από το σύλλογο για την προστασία και την Αναβίωση […]

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται το υπαίθριο παζάρι με παλιά αντικείμενα και αντίκες στο μεγάλο καλντερίμι της παλιάς πόλης<...> της Κυπαρισσίας από το σύλλογο για την προστασία και την Αναβίωση της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας. Το παζάρι που λειτούργησε για πρώτη φορά πέρυσι το καλοκαίρι αποτελεί το μοναδικό, περιοδικό, υπαίθριο παζάρι αντικών που γίνεται στην Ελλάδα στα πρότυπα των ανάλογων παζαριών (brocante) που γίνονται στην Ευρώπη κυρίως στην Γαλλία και στην Ιταλία. Ξεκινάει την Παρασκευή και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα.

Οι οργανωτές του παζαριού, ο δήμος Κυπαρισσίας και ο σύλλογος για την προστασία και αναβίωση της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας, στοχεύουν στην καθιέρωση του παζαριού σαν το μεγαλύτερο γεγονός της πόλης, αφού το περυσινό παζάρι συγκέντρωσε περίπου 8-10.000 επισκέπτες από όλη την Πελοπόννησο, την Αθήνα και όχι μόνο. Η ωραία ατμόσφαιρα, η ποιοτική διοργάνωση, το ενδιαφέρον των επισκεπτών και των εμπόρων οδήγησαν στη φετεινή επιμήκυνση του παζαριού κατά μία επιπλέον ημέρα.

Φέτος θα λειτουργούν 25 περίπτερα με συμμετοχή εμπόρων από την Αθήνα, την Πάτρα και την Καλαμάτα καθώς και ειδικών στις συντηρήσεις παλαιών επίπλων, κορνιζών, μαρκετερί κλπ. Ο σύλλογος για την προστασία και την αναβίωση της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας κατά τη διάρκεια του παζαριού θα είναι παρών και από ειδικό περίπτερο θα ενημερώνει τους επισκέπτες με ειδικό έντυπο για την ιστορία και τα αξιοθέατα μνημεία της παλιάς πόλης, μιας πόλης που η ίδια αποτελεί μνημείο.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023