Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΥπάρχουν ελπίδες για τον ελληνικό τουρισμό αν ξεπεραστούν τα χρόνια προβλήματα

Υπάρχουν ελπίδες για τον ελληνικό τουρισμό αν ξεπεραστούν τα χρόνια προβλήματα

Την εκτίμηση ότι ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να αναπτυχθεί θεαματικά στα επόμενα χρόνια, υπό την προϋπόθεση ότι θα ξεπεραστούν τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος…

Την εκτίμηση ότι ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να αναπτυχθεί θεαματικά στα επόμενα χρόνια, υπό την προϋπόθεση ότι θα ξεπεραστούν τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος<...>, διατύπωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Σταύρος Ανδρεάδης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Επιχειρηματική Δικτύωση Αποδήμου Ελληνισμού”, που πραγματοποιήθηκε εχθές στη Θεσσαλονίκη.

Όπως τόνισε ο τουρισμός συνεισφέρει σε ποσοστό 18% του ΑΕΠ αποφέροντας στην ελληνική οικονομία έσοδα ύψους 10 δισ. δολαρίων, ποσό που είναι αρκετά υψηλότερο έναντι των εξαγωγών σε τρόφιμα και υπηρεσίες. Διευκρίνισε δε ότι ο ελληνικός τουρισμός καλύπτει το 40% του ελληνικού ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.

Αναφερόμενος στη μελέτη του ΣΕΤΕ τόνισε ότι βάσει αυτής ως το 2010 οι αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα δύνανται να ξεπεράσουν τα 20,3 εκατ. άτομα, από 14 εκατ. που δέχεται σήμερα και αυτοί εκτιμάται ότι θα αφήσουν στη χώρα περί τα 15 δισ. δολάρια.

Σε ό,τι αφορά στη σημασία διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ο κ. Ανδρεάδης έκανε λόγο για χαμένες ευκαιρίες, επισημαίνοντας ότι οι αρμόδιοι φορείς δεν εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις δυνατότητες που παρέχονται για την προβολή του τουριστικού προϊόντος. Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά ότι από τα 10 δισ. δολάρια που εισπράττει η Ελλάδα από τον τουρισμό δεν δαπανάται “ούτε το ένα τοις χιλίοις στη διαφήμιση”.

Η Ελλάδα αποτελεί κατά τον κ. Ανδρεάδη ίσως και τη μοναδική από τις διοργανώτριες ολυμπιακών αγώνων χώρες που δε χρησιμοποίησε αποτελεσματικά και ουσιαστικά τις ευκαιρίες που της δίνονταν και τόνισε ότι με την κατάλληλη τηλεπικοινωνιακή στρατηγική η χώρα θα μπορούσε να διεισδύσει σε νέες αγορές, αλλά και να ενισχύσει την παρουσία της σε αυτές που ήδη δραστηριοποιείται. Μάλιστα στο σημείο αυτό εξέφρασε την ανησυχία ότι η Ελλάδα μέσω της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ίσως και “να βγάλει ένα άσχημο πρόσωπο”.

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι το κράτος θα πρέπει να αντιληφθεί ποιος είναι ο ρόλος του και να αφήσει τους ιδιώτες να κάνουν τη δουλειά τους, ενώ επισήμανε ότι η ανάπτυξη του τουρισμού δεν μπορεί πλέον να επιτυγχάνεται με αποσπασματικά μέτρα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024