Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕιδική νομοθεσία για την αναδιοργάνωση του Ομίλου Εταιριών της Ολυμπιακής Αεροπορίας

Ειδική νομοθεσία για την αναδιοργάνωση του Ομίλου Εταιριών της Ολυμπιακής Αεροπορίας

Η Βουλή των Ελλήνων θέσπισε την ειδική νομοθεσία (Ν. 3185/2003) περί της αναδιοργάνωσης του Ομίλου Εταιριών της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Ο νέος αυτός νόμος προβλέπει τόσο για το πτητικό μέρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας όσο και για εκείνο της θυγατρικής της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας…

Η Βουλή των Ελλήνων θέσπισε την ειδική νομοθεσία (Ν. 3185/2003) περί της αναδιοργάνωσης του Ομίλου Εταιριών<...> της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Ο νέος αυτός νόμος προβλέπει τόσο για το πτητικό μέρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας όσο και για εκείνο της θυγατρικής της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας, να παύσουν να υφίστανται και να συνενωθούν με την θυγατρική εταιρία γνωστή ως “Μακεδονικές Αερογραμμές” (κωδικός ICAO: MCS), η οποία έχει μετονομαστεί σε Olympic Airlines.

H Olympic Airlines θα ξεκινήσει τις πτήσεις της από τις 12 Δεκεμβρίου στις 00:01 μετά τα μεσάνυχτα ενσωματώνοντας τις συνολικές πτητικές δραστηριότητες του Ομίλου της Ολυμπιακής Αεροπορίας (Ολυμπιακή Αεροπορία, Ολυμπιακή Αεροπλοΐα και Μακεδονικές Αερογραμμές). Το νομικό καθεστώς, όπως αναφέρεται παραπάνω, προβλέπει ότι η Olympic Airlines αποκτά όλα τα δικαιώματα, εμπορικά σήματα, το ενεργητικό και το παθητικό του πτητικού τμήματος της Ολυμπιακής Αεροπορίας και της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας.

Η Olympic Airlines έχει ήδη υποβάλλει κάθε απαραίτητο δικαιολογητικό στην ΙΑΤΑ και λειτουργεί υπό τον χαρακτηριστικό κωδικό ΟΑ και λογιστικό κωδικό 050, κωδικός ο οποίος είχε παραχωρηθεί στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Η Olympic Airlines έχει δεχθεί να τηρήσει κάθε δεσμευτική συμφωνία της Ολυμπιακής Αεροπορίας με τον κωδικό ΟΑ/050 συμπεριλαμβανομένων των υποχρεώσεων και οφειλών που έχουν σχέση με την ρύθμισή τους μέσω του Clearing House της ΙΑΤΑ και δικαιώματα Multilateral Interline. Ακόμη, η ΙΑΤΑ κατακρατεί ένα χρηματικό ποσόν ως εγγύηση ασφάλειας σε περίπτωση που παρατηρηθεί υπέρβαση των επιστροφών μέσω των BSP.

H Olympic Airlines πληροφορεί πως υπό τις παρούσες συνθήκες χρησιμοποιεί έντυπα διακίνησης και δοσοληψίας της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Η Olympic Airlines θα παρουσιάσει σύντομα τα δικά της αντίστοιχα έντυπα, τα οποία είναι προσαρμόσιμα στους κανονισμούς της ΙΑΤΑ.

Η Olympic Airlines έχει ήδη υπογράψει την συμφωνία ΜΙΤΑ περί μεταφορών επιβατών και εμπορευμάτων μέσω της ΙΑΤΑ. Όλες οι συμφωνίες οι οποίες είναι σήμερα εν ισχύ με την Ολυμπιακή Αεροπορία, θα μεταβιβαστούν στην Olympic Airlines με βάση τις ισχύουσες διαδικασίες που ορίζει η ΙΑΤΑ.

Η Olympic Airlines θα επιχειρεί στο δίκτυο που σήμερα εξυπηρετείται από την Ολυμπιακή Αεροπορία και τις θυγατρικές της, με έναν στόλο από Airbus A340-300, Airbus A300-605R, Boeing 737-400, Boeing 737-300, ATR-72, ATR-42 και “Bombardier” DASH-8.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024