Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕνημέρωση του νέου αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Θεσσαλίας για τα προβλήματα του ξενοδοχειακού κλάδου από τους επαγγελματίες
Συναντήσεις

Ενημέρωση του νέου αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Θεσσαλίας για τα προβλήματα του ξενοδοχειακού κλάδου από τους επαγγελματίες

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανεπίσημη συνάντηση των επαγγελματιών του τουρισμού της Θεσσαλίας με τον νέο αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Γιάννη Αναστασίου. Συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου και οι στρατηγικές για την ανασυγκρότηση της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας, με στόχο τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης και επίλυσης των προβλημάτων.

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανεπίσημη συνάντηση γνωριμίας από όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού της Θεσσαλίας με τον νέο αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Θεσσαλίας κ. Γιάννη Αναστασίου, που αναλαμβάνει τα καθήκοντα του από το νέο έτος.

Στην άτυπη αυτή συνάντηση που έγινε online συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα προβλήματα αλλά και βήματα που πρέπει να γίνουν στη συνέχεια για την σταδιακή ανασυγκρότηση του κλάδου και των επιχειρήσεων της Θεσσαλίας, όχι μόνο από τις συνέπειες των πλημμυρών στη περιοχή αλλά γενικά από όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τους ξενοδόχους.

Ο κ. Αναστασίου επισήμανε πως από την πλευρά της Περιφέρειας και των νέων εκλεγμένων εκπροσώπων, που αναλαμβάνουν τα καθήκοντα τους από 1η Ιανουαρίου του 2024, ότι υπάρχει όρεξη για δουλειά για τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης και επίλυσης των προβλημάτων, σε πολλές περιπτώσεις εκ του μηδενός.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λάρισας Ειρήνη Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Τρικάλων Γιάννης Κουρούπας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λίμνης Πλαστήρα Θωμάς Τσάβαλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Πάνος Ανδριτσόπουλος και η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αλοννήσου Αγγελική Μαλαματένιου. Στη συνάντηση επίσης συμμετείχε και ο Νίκος Ντάγκας αντιδήμαρχος Αγιάς και συνεργάτης της Trekking Hellas, εκπροσωπώντας και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ενώ είχαν προσκληθεί αλλά έλειπαν λόγω ανωτέρας βίας, η πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Ν. Μαγνησίας Ευαγγελία Διανελλάκη, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου Μαίρη Διαμάντη, και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Λάρισας Ηλίας Ευσταθίου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την σύμφωνη γνώμη όλων να επαναληφθεί σύντομα, ώστε να συζητηθούν και όλα τα επιμέρους θέματα που απασχολούν τους εκπροσώπους του τουρισμού.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024