Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕπανεξελέγη για 7η φορά ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου
Φορείς

Επανεξελέγη για 7η φορά ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Αντωνόπουλου μετά την 7η επανεκλογή του στο τιμόνι του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου.

Ο Κυριάκος Αντωνόπουλος επανεξελέγη ομόφωνα για την τριετία 2023- 2025 στη θέση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου για 7η συνεχή φορά, έπειτα από τη σύγκλιση της νέας Λιμενικής επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου την 14 Μαΐου 2023 υπό την προεδρία του αντιπροέδρου Λιμενοσταθμάρχη Σκύρου Ηλία Καραγεώργου

Η νέα Λιμενική επιτροπή συγκροτήθηκε με την αριθμ. 2903.21/ 27718/2023/10-04-2023 απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ τ.Υ.Ο.Δ.Δ.372/21-04-2023.

Η νέα Λιμενική επιτροπή Σκύρου αποτελείται από τους ακόλουθους.

  • Αντωνόπουλο Κυριάκο, επιχειρηματία, πρόεδρος
  • Αποστολοπούλου Παναγιώτα -προϊσταμένη του Τελωνείου Χαλκίδας τακτικό μέλος με αναπληρωτή την Μανίνη Άννα, τελωνειακό υπάλληλο
  • Γαβρίλη Ελένη, επιχειρηματία τακτικό μέλος με αναπληρωτή την Χρυσάνθη Ζυγογιάννη, τουριστικό πράκτορα.
  • Καραγεώργο Ηλία, υποπλοίαρχο Λ.Σ, Λιμενοσταθμάρχη Σκύρου τακτικό μέλος, με τον εκάστοτε αναπληρωτή του
  • Λαμπαθάκη Γεώργιο, αρχιτέκτονα μηχανικό τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Ιάσωνα Λάμπρου, πολιτικό μηχανικό.
  • Σελεβάκο Γεώργιο-τοπογράφο, εκπρόσωπο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ευβοίας, τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Μπαλάσο Γεώργιο υπάλληλο ΔΕΗ
  • Σκαναβή Τσαμπούκου Κωνσταντίνα, καθηγήτρια Πανεπιστημίου, τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Petrioli Aris, πτυχιούχο Σχολής Καλών Τεχνών.
  • Τράκο Ελευθέριο, τουριστικό-ναυτικό πράκτορα τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Αγγελή, ναυτικό πράκτορα.
  • Χριστοδούλου Μιχάλη, πλοίαρχο Ε.Ν. τακτικό μέλος με αναπληρωτή την Στεφανία Μανιάτη αρχιτέκτονα μηχανικό.

«Ως πρόεδρος του Λ.Τ. Σκύρου από το 2006 μέχρι σήμερα, επιθυμώ να ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που με περιέβαλαν όλα ανεξαιρέτως τα προηγούμενα μέλη των Λιμενικών επιτροπών κατά την άσκηση των καθηκόντων μου διότι οι επιτυχίες του Λ.Τ Σκύρου μοιράζονται διαχρονικά και δημιουργικά και στις 6 προηγούμενες τριετείς θητείες μου ως προέδρου. Ιδιαιτερα ευχαριστώ το μέλος της Λιμενικής επιτροπής Eleni Gavrili που για χρόνια συμβάλλει στην λειτουργία και ύπαρξη του Λ.Τ Σκύρου.

Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους, τα στελέχη της ευρύτερης Δημόσιας Διοίκησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και ιδιαιτέρως του τμήματος Νομικών Προσώπων και Τ.Α., της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, των στελεχών και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Ναυτιλίας και ιδιαίτερα τον Γ. Γραμματέα λιμένων κου Ε. Κυριαζόπουλο Evangelos Agelos Kyriazopoulos για εμπιστοσύνη, την σύμπλευση τη γνώση και την κατανόηση των θεμάτων της Λιμενικής πολιτικής.

Ευχαριστώ το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τη καθηγήτρια κα Κωνσταντίνα Σκαναβή Constantina Skanavis που μαζί ξεκινήσαμε το 2014 την συνεργασία με την ίδρυση του “Skyros Poroject” για την περιβαλλοντική προαγωγή του λιμένα και η οποία συνεχίζεται από το 2018 με την ιδια επικεφαλής του τμήματος Περιβάλλοντος, Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα το Πανεπιστήμιο της Πάτρας TON Andreas Kazantzidis και το τμήμα Φυσικής της ατμόσφαιρας για τη συνεργασία μας στο λιμάνι με την εγκατάσταση σταθμού μέτρησης των επικίνδυνων σωματιδίων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τις συνεργασίες μας για την διεκδίκηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες που μας βοήθησαν μέσω της πρακτικής τους άσκησης τα καλοκαίρια αλλά και μέσω της εξέλιξης και της επαγγελματικής τους ενασχόλησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ευχαριστώ όλους όσους έχουν συνεργαστεί με το Λ.Τ Σκύρου ως νομικοί και οικονομικοί σύμβουλοι, υπεύθυνους υποδοχής και συντήρησης λιμένα και τεχνικούς καθώς, όλους τους προμηθευτές μας για τις άριστες συναλλαγές, συνεργάτες μελετητές, αλλά και τις συμβεβλημένες εταιρείες για την διαχείριση λιπαντικών, καταλοίπων πλοίων, επικίνδυνων αποβλήτων, αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης, διάθεσης ανακυκλώσιμων υλικών κλπ

Όλα αυτά τα χρόνια εκπροσωπώ ένα μικρό φορέα του Δημοσίου χωρίς προσωπικό από το 2006 μέχρι σήμερα και ένα Δημόσιο λιμάνι που μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει 38 Εθνικές – Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες βραβεύσεις με τις εφαρμοσμένες πανελλήνιες καινοτομίες του, τις επιδόσεις του στον τουρισμό, την περιβαλλοντική μέριμνα, τις λιμενικές υπηρεσίες τις ποιοτικές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες. Με τη Γαλάζια σημαία Blue Flag Μαρίνας να απονέμεται τα τελευταία 6 έτη και τις περιβαλλοντικές πρακτικές & εφαρμογές που υλοποιούνται το Λιμάνι της Σκύρου ένα από τα 102 οικολογικά Ευρωπαϊκά λιμάνια, ένα Λιμάνι ο οποίο πλέον θεωρείται το πληρέστερο Δημόσιο Λιμάνι της Χώρας και ψηφισμένο ως καλύτερο ελληνικό λιμάνι από το Πανελλήνιο Σωματείο ιδιοκτητών ιστιοφόρων ΠΑΣΙΔΙ.

Έχουμε επιτύχει, (πλην του 2020) συνεχή αύξηση των εσόδων του, δεν έχουμε χρέη, οφειλόμενα η δικαστικές διαμάχες, διατηρούμε συνεργασίες με 12 Πανεπιστήμια, έχουμε συνιδρύσει το πολυβραβευμένο Skyros Project, και έχουμε τοποθετήσει τη Σκύρο σε περίοπτη θέση στο θαλάσσιο τουρισμό.

Η ορθή διαχείριση των δομών του Δημοσίου πρέπει να παράγει ωφέλεια σε Εθνικό και τοπικό επίπεδο της οικονομίας και των κοινωνικών αξιών. Η διαχείριση του ΛΙΜΕΝΑΣ ΣΚΥΡΟΥ – SKYROS PORT της Λιναριάς προβάλλει την εικόνα της Σκύρου και προάγει το επίπεδο διαβίωσης στην περιοχή του.

Έχουμε ξεκινήσει την εγκατάσταση του Υδατοδρομίου Σκύρου με την Hellenic Seaplanes S.A. στοχεύοντας στην δημιουργία του πρώτου δικτύου διασύνδεσης με υδροπλάνα στις Σποράδες, σε συνεργασία με την CORAL AE έχουμε υποβάλει προς έγκριση το φάκελο για την τοποθέτηση φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων στο λιμάνι, μελετάμε τις επεκτάσεις του λιμένα με στόχο την προστασία των αλιευτικών, την επέκταση του τουριστικού καταφυγίου και του επιβατικού λιμένα, αναμένουμε το διαγωνισμό για το καταδυτικό πάρκο που αποφασίσαμε πρόσφατα, έχουν δρομολογηθεί, ο εκσυγχρονισμός των κτιρίων του λιμένα, η ανέγερση του νέου λιμεναρχείου από το Υπουργείο Ναυτιλίας Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Ministry of Shipping and the Aegean) που θα στεγάσει το Λιμενικό Ταμείο & το τελωνείο, ενώ συμμετέχουμε σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την ενεργειακή αυτονομία του λιμένα και την προμήθεια ηλεκτρικών σκαφών.

Η βελτίωση σε όλα τα επίπεδα και κυρίως η διατήρηση της υψηλής ποιότητας των υπηρεσιών απαιτεί ασταμάτητη επίπονη προσπάθεια και επιτελική μέριμνα. Μεγάλη βοήθεια λαμβάνουμε από τα στατιστικά και τις αναλύσεις των παρατηρητηρίων θαλάσσιου τουρισμού που διενεργούμε τα τελευταία 6 χρόνια και «βλέπουμε» μέσα από τα μάτια των χρηστών του λιμανιού την αξιολόγηση των επιλογών μας και τις διορθώσεις που απαιτούνται.

Είμαι σίγουρος πως η νέα λιμενική επιτροπή με την ποιότητα που διαθέτει, θα συνεχίσει με το παραπάνω το διαρκές έργο «που θέλει» το λιμάνι της Λιναριάς να αποτελεί πρότυπο λιμενικής διαχείρισης που θα πάντα θα στοχεύει στην ποιοτική συμπόρευση του οικισμού και των επιχειρήσεων που το περιβάλλουν», δήλωσε ο επανεκλεγείς πρόεδρος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024