Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΥδατοδρόμιο Σκύρου: Τοποθετήθηκε η αίθουσα αναχωρήσεων – αφίξεων
Υποδομές

Υδατοδρόμιο Σκύρου: Τοποθετήθηκε η αίθουσα αναχωρήσεων – αφίξεων

Μετά την εγκατάσταση του εξοπλισμού θα ακολουθήσει επιθεώρηση από κλιμάκιο του υπουργείου Μεταφορών προκειμένου να δοθεί η άδεια λειτουργίας.

Σε συνέχεια των αδειοδοτήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του υπουργείου Μεταφορών ολοκληρώθηκε από την Hellenic Seaplanes S.A η τοποθέτηση της αίθουσας αφίξεων αναχωρήσεων του υδατοδρομίου Σκύρου. Το οίκημα μεταφέρθηκε στο νησί την Τετάρτη 24 Μαΐου και την επόμενη μέρα τοποθετήθηκε στην προκαθορισμένη θέση του.

Τα επόμενα βήματα αφορούν τον εξοπλισμό του υδατοδρομίου με συστήματα ελέγχου και ασφάλειας όπως μαγνητική πύλη, X-Ray, δημιουργία χώρου αναμονής και εισιτηρίων, τοποθέτηση πλωτής προβλήτας κλπ.

Μετά την εγκατάσταση του εξοπλισμού θα ακολουθήσει επιθεώρηση από κλιμάκιο του υπουργείου Μεταφορών προκειμένου να δοθεί η άδεια λειτουργίας.

Ο επόμενος στόχος της αναδόχου εταιρείας Hellenic Seaplanes και του προέδρου της είναι η διενέργεια δοκιμαστικών πτήσεων και η δημιουργία ενός βιώσιμου πρώτου δικτύου στις Σποράδες αφού η Σκόπελος και η Αλόννησος που ακολουθούν προγραμματίζουν τις δικές τους κατασκευές έχοντας ήδη λάβει τις σχετικές αδειοδοτήσεις.

→ Προ των πυλών η ανάπτυξη του μεγαλύτερου δικτύου υδατοδρομίων στην Ευρώπη

Παράλληλα, στις νέες άδειες υδατοδρομίων που εκδόθηκαν για το Αλιβέρι και την Αιδηψό έρχονται να προστεθούν σ αυτή της Κύμης ενώ αναμένεται πολύ σύντομα η λήψη της αδειοδότησης της Καρύστου και της Χαλκίδας ώστε να συνεχιστεί η επέκταση του δικτύου σε προορισμούς της Εύβοιας.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023