Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΤο πρώτο Airbus A330neo εντάσσεται στον στόλο της ITA Airways
Αεροσκάφη

Το πρώτο Airbus A330neo εντάσσεται στον στόλο της ITA Airways

Η παράδοση του αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Τουλούζη.

Η τελετή παράδοσης του πρώτου Airbus A330-900 της ITA Airways πραγματοποιήθηκε στο Airbus Delivery Center στην Τουλούζη, παρουσία των Philippe Mhun, Executive Vice President Programs & Services Airbus, Christophe Molus, Senior Vice President Airbus στη Rolls Royce, Alex Khatibi, Vice President Marketing and Commercial Affairs Air Lease Corporation, Riccardo Privitera, Director Flight Operations ITA Airways, και Francesco Presicce, Chief Technology Officer ITA Airways.

Η Airbus παρέδωσε το πρώτο πλήρως διαμορφωμένο A330neo σην ITA Airways. Μάλιστα, η πτήση παράδοσης από την Τουλούζη προς το Fiumicino τροφοδοτήθηκε από ένα μείγμα 16% βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων (SAF).

«Σήμερα η στρατηγική συνεργασία με την Airbus κάνει ένα βήμα μπροστά. Είμαι στην ευχάριστη θέση να βρίσκομαι προσωπικά εδώ στα κεντρικά γραφεία της Τουλούζης με την ευκαιρία της παράδοσης του πρώτου Airbus A330neo που κατασκευάστηκε πλήρως σύμφωνα με το νέο σχέδιο καμπίνας της ITA Airways», δήλωσε ο Francesco Presicce Chief Technology Officer της ITA Airways. «Με την Airbus, τον μοναδικό προμηθευτή αεροσκαφών για τον στόλο μας, δημιουργήσαμε από την αρχή μια ειδική συνέργεια, που περιλαμβάνει διαφορετικούς τομείς συνεργασίας και επιχειρηματικής ανάπτυξης, πάντα με στόχο την πραγματοποίηση μιας πιο σύγχρονης, άνετης και αποδοτικής εναέριας κινητικότητας, εξοπλισμένης με τεχνολογίες αιχμής».

Το νέο Airbus της ITA Airways είναι αφιερωμένο στον Gelindo Bordin, τον μαραθωνοδρόμο και ολυμπιονίκη, και ακολουθεί τη στρατηγική της αεροπορικής εταιρείας να αφιερώνει το αεροσκάφος της με μπλε χρώμα της Σαβοΐας στους Ιταλούς πρωταθλητές αθλημάτων.

Το Airbus A330neo είναι το σημείο αναφοράς της εταιρείας όσον αφορά την τεχνολογία, την ψηφιοποίηση, την καινοτομία, την αποτελεσματικότητα και το σχεδιασμό και την απόλυτη έκφραση του Made in Italy, χάρη στα εξής χαρακτηριστικά:

  • Καμπίνα Airspace – η οποία παρέχει τα υψηλότερα επίπεδα άνεσης και αυξημένο χώρο στους επιβάτες, νέο σύστημα φωτισμού, εξελιγμένα συστήματα ψυχαγωγίας κατά την πτήση και πλήρη συνδεσιμότητα WiFi σε όλη την καμπίνα. Διαθέτει διαμόρφωση τριών κατηγοριών: Business, με 30 ανακλινόμενα καθίσματα Thompson Vantage XL, Premium με 24 θέσεις και Economy με 237 θέσεις, εκ των οποίων οι 36 είναι αφιερωμένες στο Comfort Economy – όλα από τη Safran.
  • Εσωτερικοί χώροι σχεδιασμένοι από τον Walter De Silva – μια τέλεια έκφραση της νέας ταυτότητας της ναυαρχίδας, οι εσωτερικοί χώροι προσφέρουν τα στιλιστικά χαρακτηριστικά της μάρκας με στόχο να ικανοποιήσουν την ανάγκη για «ανθρωποκεντρικότητα», με τη σχεδίαση της καμπίνας να ρέει απρόσκοπτα μεταξύ των κατηγοριών. Η καμπίνα του A330neo της ITA Airways, σχεδιασμένη από την ιδιοφυΐα του σχεδιαστή Walter De Silva, εμπνεύστηκε από την ιδέα να επαναφέρει μια ευχάριστη και συνεκτική αίσθηση στο εσωτερικό του αεροσκάφους, μια αίσθηση που συνάδει με την επιλογή ενός ταξίδι πάνω από τα σύννεφα. Η άνεση, η κομψότητα, η απλότητα και κυρίως η χρήση φυσικών υλικών και χρωμάτων αποτελούν τον πυρήνα της δημιουργικής ιδέας που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στο αεροσκάφος και στη διασφάλιση της μέγιστης άνεσης των επιβατών σε όλες τις φάσεις της πτήσης. Το μπλε και η άμμος είναι τα κυρίαρχα χρώματα, ενώ η μέγιστη προσοχή στη λεπτομέρεια εκφράζεται από το κεντημένο λογότυπο στα προσκέφαλα, την ιταλική σημαία για να σηματοδοτήσει την ταυτότητα της εταιρείας και τα επαγγελματικά καθίσματα με δερμάτινη επένδυση. Το A330neo είναι επίσης το πρώτο αεροσκάφος που διαθέτει υφασμάτινα καθίσματα ανθεκτικά στους λεκέδες σε Premium και Οικονομική θέση. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η προοδευτική ρύθμιση του φυσικού φωτισμού, ο οποίος αλλάζει απρόσκοπτα ανάλογα με τις διαφορετικές καταστάσεις στο σκάφος. Η ιδιαίτερη προσοχή στο χρώμα εκφράζεται σε 6 σενάρια φωτός που παρέχουν κυκλικές αλλαγές στην ένταση για να εξασφαλίσουν την καλύτερη οπτική άνεση. Αναλυτικά, ο φωτισμός διαθέτει τους ακόλουθους συνδυασμούς φάσης πτήσης-χρωμάτων:
  1. Επιβίβαση: οι επιβάτες καλωσορίζονται με μια γαλάζια ατμόσφαιρα μέσα στην καμπίνα
  2. Απογείωση και προσγείωση: τα σήματα πράσινου φωτός μεταδίδουν μια αίσθηση ασφάλειας
  3. Χαλάρωση κατά την πτήση: μπλε φως σε συνδυασμό με δέσμες θερμού φωτός και διακυμάνσεις στην ένταση
  4. Γεύματα: ένα πιο ζεστό φως με ουδέτερες αποχρώσεις αναδεικνύει τα χρώματα των διαφορετικών πιάτων
  5. Ηλιοβασίλεμα/ανατολή: τα ζεστά φώτα σταδιακά χαμηλώνουν και φωτίζονται για να ρυθμίσουν τον κύκλο του ύπνου.
  • Ένα υπερσύγχρονο σύστημα IFE είναι εξοπλισμένο σε όλα τα καθίσματα, τα οποία διαθέτουν οθόνες αφής 17,3” (στο Business), 15,6” (σε Premium Economy) και 13,3” (σε Economy) χαμηλής ανακλαστικότητας με οθόνες αφής 4K ανάλυση (σύστημα IFE Rave) για ομαλή εμπειρία χρήστη. Χάρη στο νέο σύστημα, οι πελάτες θα μπορούν να βλέπουν πληροφορίες προορισμού μέσω ενός διαδραστικού τρισδιάστατου χάρτη και να απολαμβάνουν μια σειρά από περιεχόμενο ήχου και βίντεο κατά παραγγελία, ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και μουσική, συμπεριλαμβανομένων 372 ωρών προγραμματισμού βίντεο και 22 ωρών προγραμματισμού ήχου.
  • Το αεροσκάφος είναι επίσης εξοπλισμένο με ήχο Bluetooth και σύστημα συνδεσιμότητας μέσω του οποίου, οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν διαφορετικά πακέτα υπηρεσιών ανάλογα με τις ανάγκες τους: ανταλλαγή μηνυμάτων, emial και περιήγηση στο Διαδίκτυο.
  • Βιωσιμότητα: η άφιξη του ελαφρύτερου, πιο αθόρυβου και πιο αποτελεσματικού A330neo σηματοδοτεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα στο Σχέδιο Αειφορίας της ITA Airways, το οποίο προβλέπει έναν στόλο που θα περιλαμβάνει 80 % αεροσκάφη νέας γενιάς μέχρι το τέλος του 2026. Το A330neo προσφέρει μείωση 25% στην κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2 ανά θέση σε σύγκριση με αεροσκάφη προηγούμενης γενιάς. Το σχέδιο θα επιτρέψει στην εταιρεία να γίνει η πιο πράσινη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης έως το 2026. Όσον αφορά την τεχνολογία αιχμής, το Airbus A330neo ενσωματώνει επίσης τους κινητήρες Rolls-Royce Trent 7000 τελευταίας γενιάς, νέα φτερά, μια σειρά από αεροδυναμικές καινοτομίες και είναι ικανό πετώντας 7.200 nm / 13.334 km ασταμάτητα.

Το πρώτο A330neo της ITA Airways ενισχύει περαιτέρω τη στρατηγική της αεροπορικής εταιρείας για την κατασκευή ενός στόλου εξ ολοκλήρου με αεροσκάφη Airbus. Το A330neo επεκτείνει τον στόλο μεγάλων αποστάσεων της ITA Airways και θα τεθεί σε λειτουργία τον Ιούνιο για να εξυπηρετήσει τους νέους διηπειρωτικούς προορισμούς της αεροπορικής εταιρείας.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024