Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓρ. Τάσιος: “Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής δεν επιτρέπουν καθυστερήσεις στη στρατηγική μας προτεραιότητα”
Φορείς

Γρ. Τάσιος: “Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής δεν επιτρέπουν καθυστερήσεις στη στρατηγική μας προτεραιότητα”

GRHGORHS TASIOS

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ δήλωσε ότι η χθεσινή ημέρα ήταν αφιερωμένη στον Πράσινο Τουρισμό και τις Πράσινες Επενδύσεις “υπογραμμίζοντας τη ζωτική ανάγκη για μία βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς”.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων – ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος, με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού ανέφερε: “Ο τουρισμός είναι κύρια πηγή εσόδων, απασχόλησης και ευημερίας με τεράστια συνεισφορά στην κοινωνία και κομβικό ρόλο στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Αποτελεί βασική πηγή ανάπτυξης και προόδου, ειδικά σε ηπειρωτικές και
νησιωτικές περιοχές, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα και να ενισχύσουν τη φήμη τους και τη θετική εικόνα της χώρας στοεξωτερικό“.

XALKIDIKH

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ υπογράμμισε ακόμη ότι σήμερα, ακραία φαινόμενα που αποτελούν τη νέα παγκόσμια πραγματικότητα
δοκιμάζουν και τις αντοχές του ελληνικού τουρισμού. “Οι κίνδυνοι και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής δεν επιτρέπουν καθυστερήσεις στη στρατηγική μας προτεραιότητα. Επιβάλλουν να εστιάσουμε στα τοπικά χαρακτηριστικά του κάθε προορισμού με όρους βιωσιμότητας, στις αλλαγές στην ταξιδιωτική συμπεριφορά και ασφαλώς, στη θωράκιση και αναβάθμιση των υποδομών μας.

Ο τουρισμός έχει να αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες όπου η συνεργασία όλων είναι μονόδρομος. Η ΠΟΞ, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, εξακολουθεί να υποστηρίζει τη συνένωση δυνάμεων σε όλα τα επίπεδα, να πιστεύει στην τεράστια συμβολή του ελληνικού ξενοδοχείου στη δίκαιη ευημερία για όλους και να επενδύει στο μέλλον της χώρας με μακροχρόνιο θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον, στον άνθρωπο και στην κοινωνία”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024