Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟ Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού εγκαινίασε τη νέα πρωτοβουλία “Tourism Opens Minds”
Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού εγκαινίασε τη νέα πρωτοβουλία “Tourism Opens Minds”

Ο ΠΟΤ ξεκίνησε μια νέα παγκόσμια πρωτοβουλία για να ενώσει και να ενθαρρύνει τα έθνη, τους επικεφαλής της τουριστικής αγοράς και τους καταναλωτές ώστε να είναι πιο ανοιχτόμυαλοι όταν επιλέγουν έναν ταξιδιωτικό προορισμό.

Κατά τη διάρκεια των πρόσφατων εορτασμών της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στο Ριάντ, η πρωτοβουλία “Tourism Opens Minds” θα καταδείξει τον ισχυρό ρόλο που διαδραματίζει ο τουρισμός στη γεφύρωση των πολιτισμών και στην προώθηση ενός πιο διασυνδεδεμένου και αρμονικού κόσμου. Για να σηματοδοτηθεί αυτή η έναρξη, οι αντιπρόσωποι του τουριστικού κόσμου που συγκεντρώθηκαν στο Ριάντ έδωσαν μια ειδική υπόσχεση ώστε να εργαστούν ενεργά για την προώθηση νέων και υποτιμημένων προορισμών.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Βαρόμετρο Τουρισμού του UNWTO, ο παγκόσμιος τουρισμός βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ανακτήσει το 80-95% των διεθνών αφίξεων μέχρι το τέλος του 2023.

Παρ’όλα αυτά, σημειώνεται ότι μια πρόσφατη έρευνα της YouGov διαπίστωσε ότι το 66% των τουριστών πιστεύει ότι είναι σημαντικό να ταξιδεύει κανείς σε ένα μέρος που του δημιουργεί εξοικείωση.  Λίγο λιγότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες νιώθουν άβολα να ταξιδεύουν σε μέρη για τα οποία γνωρίζουν ελάχιστα.  Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι, από αυτούς που ταξιδεύουν σε νέους προορισμούς, το 83% συμφωνεί ότι επιστρέφει με μια διαφορετική ή διευρυμένη προοπτική.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν την ανάγκη για πρωτοβουλίες όπως το “Tourism Open Minds”, για να ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να διαφοροποιήσουν τις ταξιδιωτικές τους συνήθειες και με τον ΠΟΤ να ενώνει τον παγκόσμιο τουριστικό τομέα πίσω από αυτόν τον στόχο.

Η πρωτοβουλία στοχεύει επίσης στο να επιτρέψει σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, ηγέτες του κλάδου και καταναλωτές να συμβάλουν στον μετριασμό των επιπτώσεων του υπερτουρισμού, στην προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, τη διατήρηση του περιβάλλοντος και στη διασφάλιση της δίκαιης ανάπτυξης του κλάδου.

Ο γενικός γραμματέας του UNWTO Zurab Pololikashvili δήλωσε: “Για να διασφαλίσουμε την πραγματική παγκόσμια ευημερία, πρέπει να εργαστούμε μαζί για να εξασφαλίσουμε ότι κάθε χώρα μπορεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητες μιας ακμάζουσας τουριστικής βιομηχανίας. Ο τομέας χρησιμεύει ως ενοποιητική δύναμη, ενισχύοντας την πολιτιστική κατανόηση, ενισχύοντας τους δεσμούς μεταξύ των κοινωνιών και υπερασπιζόμενος την προστασία του περιβάλλοντος.

Η πρωτοβουλία ‘Tourism Opens Minds’ προσκαλεί τους ταξιδιώτες να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να εξερευνήσουν τις αχαρτογράφητες γωνιές του κόσμου μας. Κάνοντάς το αυτό, όχι μόνο αποκαλύπτεται η ομορφιά διαφορετικών προορισμών, αλλά καλλιεργείται επίσης μια εκτίμηση για τους πολιτισμούς και τους ανθρώπους που αποκαλούν αυτά τα μέρη πατρίδα”.

Οι ηγέτες του τουρισμού δεσμεύονται να δράσουν

Στο Ριάντ, οι προσκεκλημένοι στους εορτασμούς της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού προσκλήθηκαν να συμφωνήσουν σε μια υπόσχεση, που αντιπροσωπεύει την κοινή τους δέσμευση να συνεργαστούν για:

  • Να κάνουν τους λιγότερο γνωστούς προορισμούς πιο φιλόξενους και προσβάσιμους
  • να βοηθήσουν στην προώθηση ενός περιβάλλοντος φιλικού για ταξίδια σε λιγότερο γνωστούς προορισμούς
  • Να είναι πιο ανοιχτόμυαλοι σε νέους πολιτισμούς και προορισμούς

Επίσης, έγινα τα αποκαλυπτήρια ενός νέου σήματος, που αντιπροσωπεύει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Εμπνευσμένο από τα χρώματα των σημαιών κάθε χώρας στον κόσμο, το σύμβολο λειτουργεί ως οπτική αναπαράσταση της συνεργασίας, για την αναγνώριση της δύναμης του τουρισμού στην προώθηση πολιτιστικών συνδέσεων και βιώσιμης ανάπτυξης για όλους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024