Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΠΑΣΚΚΕΔΙ: Ζητά εξέταση της νομιμότητας της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
Κλαδικές συμβάσεις

ΠΑΣΚΚΕΔΙ: Ζητά εξέταση της νομιμότητας της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Αμφισβητεί τη νομιμότητα της νέας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της χώρας για τον κλάδο της Εστίασης και του Τουρισμού το ΠΑΣΚΚΕΔΙ.

Η καθολική υποχρεωτικότητα της νέας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της χώρας για τον κλάδο της Εστίασης και του Τουρισμού, η οποία αφορά σχεδόν 400.000 εργαζόμενους στον επισιτισμό με το υπ’ αριθμόν ΦΕΚ 3942/17.06.23, αποτελεί μια από τις πιο σκοτεινές αποφάσεις που πήρε ποτέ υπηρεσιακή κυβέρνηση στην ιστορία της χώρας, τονίζει σε ανακοίνωση του το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΚΕΔΙ).

«Τα ψιλά γράμματα, σε συνδυασμό με τις αδιευκρίνιστες συνθήκες κάτω από τις οποίες ορισμένοι κυβερνητικοί Φορείς αποφάσισαν το πλαίσιο εργασίας για την τσέπη χιλιάδων επιχειρήσεων του κλάδου δεν μας αφήνουν άλλο περιθώριο από το να ζητήσουμε να πέσει φως που θα διαλευκάνει τη νομιμότητα μιας τέτοιας απόφασης.

Ως εκ τούτων, το Σωματείο μας», συνεχίζει η ανακοίνωση «εκπροσωπώντας όχι μόνο τα 40.000 πιστοποιημένα μέλη του, αλλά συνολικά ολόκληρο τον κλάδο της Εστίασης, ζητά από την υπηρεσιακή κυβέρνηση:

  1. Να δώσει την ευκαιρία στον κλάδο να μπορέσει να εργαστεί σε ένα καλύτερο, ευνοϊκότερο περιβάλλον ως προς το επιχειρηματικό πλαίσιο που αφορά στους ιδιοκτήτες καταστημάτων. Διαφορετικά καταγγέλουμε την υποχρεωτικότητα της Σύμβασης και ζητούμε την ακύρωσή της.
  2. Ζητούμε από την Πολιτεία, αλλά και από την ΓΣΕΒΕΕ, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η νομιμότητα της καθολικής υποχρεωτικότητας της νέας Σύμβασης, να καλέσουν την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.), που συμφώνησε για το πλαίσιο της Σύμβασης, να προσκομίσει και να καταθέσει τα αντίγραφα καταστατικών των 139 Σωματείων – μελών, που εμφανίζει αυτή τη στιγμή στο επίσημο site της, που υποτίθεται πληρούν τις νόμιμες διαδικασίες (αρχαιρεσίες κλπ), εντός 10 εργάσιμων ημερών από σήμερα, αποδεικνύοντας την νομιμότητα της παρουσίας της και κατ’ επέκταση, την προέλευση της δικαιοδοσίας που έχει αποκτήσει, ώστε να αποφασίζει για όλο τον κλάδο.
  3. Σε περίπτωση που τα άνωθεν αιτήματα, δεν γίνουν δεκτά, κατόπιν ανεπαρκούς αιτιολόγησης, το Σωματείο μας θα προβεί, με κάθε δικαίωμα που του παρέχει ο νόμος, σε ελέγχους αρχείων 20ετίας, προκειμένου να επιβεβαιώσει τις αρχαιρεσίες εκλογής Διοικήσεων των μελών της Π.Ο.Ε.Σ.Ε., που διέδιδε πως εκπροσωπούσε.

Δηλώνουμε στη διάθεση των αρμόδιων αρχών της Πολιτείας για ανοικτό διάλογο, καθώς και σε συμμετοχή σε οποιαδήποτε δημοκρατική διαδικασία παρουσίασης των αιτημάτων μας», τονίζει στο τέλος η ανακοίνωση της.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024