Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΠρωτοβουλία ETOA και ETC για τουριστική προώθηση της Ευρώπης στην Κίνα
Τουριστική πολιτική

Πρωτοβουλία ETOA και ETC για τουριστική προώθηση της Ευρώπης στην Κίνα

CEM

Το διάστημα 27-29 Μαΐου, η ETC θα φιλοξενήσει ένα περίπτερο για την Ευρώπη, στο οποίο θα παρουσιάζει ευρωπαϊκούς προορισμούς στην ITB China, στη Σαγκάη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Τουρισμού (ETOA) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδίων (ETC) ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την προώθηση της Ευρώπης στην Κίνα το 2024.

Στις 24 Μαΐου 2024 πραγματοποιείται το China European Marketplace (CEM) στη Σαγκάη, υπό τη διοργάνωση της ETOA. Το γεγονός αυτό θα επιτρέψει στους Ευρωπαίους προμηθευτές να έχουν κατ’ιδίαν συναντήσεις με Κινέζους ταξιδιωτικούς πράκτορες εξερχόμενων ταξιδιών σε ένα μονοήμερο workshop.

“Για οποιονδήποτε έχει επενδύσει στην κινεζική αγορά, τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν δύσκολες εποχές”, δήλωσε ο Tom Jenkins, διευθύνων σύμβουλος της ETOA. “Ωστόσο, τα μέλη της ETOA αναμένουν ανάκαμψη σχεδόν του 50% των όγκων του 2019 έως το τέλος του 2023 και επιτάχυνση της ζήτησης στη συνέχεια. Πολλοί μιλούν για την εμφάνιση παρόμοιων όγκων με την προ-πανδημίς περίοδο έως το 2025-26. Ο προγραμματισμός για αυτήν την περίοδο θα αποτελέσει τη βάση των συζητήσεων στο CEM”.

“Η Κίνα έχει τώρα επεκτείνει τα ταξίδια χωρίς βίζα σε υπηκόους της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας. Αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο για την προσέλκυση εκπροσώπων σε αυτές τις εκδηλώσεις. Ενώ περιμένουμε την Ευρώπη να δείξει αμοιβαιότητα, σκοπός μας είναι να δείξουμε πόσο ευπρόσδεκτοι είναι οι Κινέζοι επισκέπτες. Όλες οι αγορές είναι σημαντικές, αλλά οι νέες είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτες”, δήλωσε ο Jenkins.

“Η Κίνα είναι μια από τις πιο σημαντικές αγορές μακρινών αποστάσεων της Ευρώπης”, δήλωσε ο Eduardo Santander, διευθύνων σύμβουλος της ETC. “Η ανάκαμψη της κινεζικής ζήτησης είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για τον ευρωπαϊκό τουριστικό τομέα. Όσον αφορά στους Κινέζους επισκέπτες που εξερευνούν την Ευρώπη, πολλοί από αυτούς επιλέγουν να επισκεφθούν τρεις ή περισσότερες χώρες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες σε μια αυξανόμενη κατηγορία ελεύθερων, ανεξάρτητων ταξιδιωτών, που επιστρέφουν στην Ευρώπη για να εξερευνήσουν λιγότερο γνωστούς προορισμούς και να ταξιδέψουν με πιο υπεύθυνο τρόπο”.

“Μιλώντας και για τους δύο οργανισμούς, γνωρίζω ότι θεωρούμε τους τουριστικούς δεσμούς μεταξύ Κίνας και Ευρώπης ως κρίσιμους όχι μόνο εμπορικά αλλά και πολιτιστικά. Χτίζοντας σε ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς, ο τουρισμός λειτουργεί ως καταλύτης για την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης και της μελλοντικής συνεργασίας μεταξύ Κινέζων και Ευρωπαίων εταίρων”, πρόσθεσε ο Santander.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024