Τελευταία νέα
ΑρχικήEnterprise Greece: Ο στρατηγικός συνεργάτης για ανάπτυξη των τουριστικών επιχειρήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό
Τουρισμός και επιχειματικότητα

Enterprise Greece: Ο στρατηγικός συνεργάτης για ανάπτυξη των τουριστικών επιχειρήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό

Οι επιχειρηματικές ευκαιρίες, η πρόσφατη συνεργασία με τον πολυεθνικό κολοσσό eBay και το στοίχημα της εξωστρέφειας.

Η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο ξένων επενδυτικών κεφαλαίων και να προβάλλει τους τομείς εκείνους στους οποίους διαθέτει ασυναγώνιστo συγκριτικό πλεονέκτημα. Με “όχημα” την Enterprise Greece, τον αρμόδιο εθνικό φορέα, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Eξωτερικών για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση εξαγωγών, οι επιχειρήσεις αποκτούν τον κατάλληλο στρατηγικό συνεργάτη για την ανάπτυξή τους στις διεθνείς αγορές.

Ο οργανισμός έχει ως στόχο να συμβάλλει στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, στην προσέλκυση ξένων επενδυτών, στην άρση γραφειοκρατικών εμποδίων, καθώς και να παράσχει σημαντική πληροφόρηση για τη δραστηριοποίησή τους στη χώρα. Παράλληλα, αποσκοπεί στην προώθηση των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στις διεθνείς αγορές, ενώ στηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις να προσεγγίσουν νέες αγορές και να εντοπίσουν νέους εταίρους έτσι ώστε να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

Ειδικά στον τουρισμό, την παρούσα χρονική στιγμή, ο συγκεκριμένος κλάδος, στο πλαίσιο μιας νέας πρωτοβουλίας στρατηγικής αναβάθμισης, εστιάζει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην προσέλκυση υψηλότερης αξίας τουριστικών ομάδων (επισκέπτες με υψηλά εισοδήματα, επισκέπτες High-net-worth), στην αύξηση του μέσου εσόδου ανά επισκέπτη και στο άνοιγμα της Ελλάδας σε νέες αγορές.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να προβεί σε σημαντικές επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού, εστιάζοντας τόσο στην αναβάθμιση, όσο και στον εμπλουτισμό του παραδοσιακού τουριστικού προϊόντος “Ήλιος και Θάλασσα” με έναν σημαντικό αριθμό περισσότερο εστιασμένων τουριστικών προϊόντων υψηλότερης αξίας. Η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, υποστηρίζεται από σημαντικές πρωτοβουλίες της Ελληνικής Κυβέρνησης, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, καθώς και από τις Περιφερειακές Αρχές και τους Δήμους και θεωρείται ένας από τους πιο στρατηγικούς μοχλούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με την Enterprise Greece, οι κύριες επενδυτικές ευκaιρίες εστιάζονται σε:

  • Ιδιωτικοποίηση βασικών τουριστικών και μεταφορικών κρατικών περιουσιακών στοιχείων (μαρίνες, περιφερειακά αεροδρόμια, τουριστικά ακίνητα κ.λπ.) από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου
  • Δημιουργία πολυτελών τουριστικών θέρετρων, με τη βοήθεια επενδυτικών κινήτρων, όπως κρατικές επιχορηγήσεις και φορολογικές διευκολύνσεις
  • Ανάπτυξη εξειδικευμένων τουριστικών προϊόντων και υποδομών, επικεντρωμένα γύρω από συγκεκριμένες θεματικές ενότητες (γαστρονομία, πολιτισμός, ευεξία, πολυτέλεια), υποκατηγορίες τουρισμού (ιατρικός, συνεδριακός), σημαντικές αγορές (Ρωσία, Ισραήλ, Ασία κ.λπ.) ή δημογραφικές ομάδες (Συνταξιούχοι, Οικογένειες, Ζευγάρια κ.λπ.).

Η κα Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, εντεταλμένη σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Enterprise Greece μιλά για τις προοπτικές που ανοίγει η πρόσφατη συνεργασία με τον πολυεθνικό κολοσσό eBay, για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που κρύβονται στις αγορές του εξωτερικού, αναφέρεται στους κλάδους που παρουσιάζουν μεγαλύτερη ανάπτυξη, καθώς και στις προκλήσεις που καλούνται να διαχειριστούν οι Έλληνες επιχειρηματίες, προκειμένου να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

Στη φωτογραφία, η δημοσιογράφος κα Μαρία Ακριβού (αριστερά) με την κα Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, εντεταλμένη σύμβουλος και μέλος του ΔΣ της Enterprise Greece.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024